Καιρός Πάσχα: 30άρια, αφρικανική σκόνη, αλλά και βροχούλες

Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα 19/4

Εν αναμονή των αποφάσεων της κυβέρνησης για το αν θα καταφέρουμε τελικά να κάνουμε Πάσχα στο χωριό, αν και αυτό φαίνεται δύσκολο, ο καιρός είναι ένα ακόμα ζήτημα που απασχολεί τους Έλληνες, καθώς θέλουν να ξέρουν αν θα επιτρέψει το σούβλισμα του οβελία, ακόμα και στη… πιλωτή. 

Μεσολαβούν βέβαια ακόμα αρκετές μέρες μέχρι το Πάσχα, ωστόσο οι μετεωρολόγοι έχουν στα χέρια τους κάποια στοιχεία, που τους επιτρέπει να έχουν μια εικόνα του καιρού τις άγιες μέρες που πλησιάζουν. 

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Όπως αναφέρει στη σελίδα του στο Facebook ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης η Μεγάλη Εβδομάδα θα έχει πολλή ζέστη κι αφρικανική σκόνη, ενώ Μεγάλο Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα αναμένεται μικρή πτώση του υδραργύρου, χωρίς όμως κάτι ακραίο, με πιθανότητα βροχών απογευματινές ώρες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

«Στον πρώτο μας χάρτη, καθώς εστιάζουμε προς την Ευρώπη μπορούμε να παρατηρήσουμε πως προς τα μέσα της Μεγάλης εβδομάδας ο αεροχείμαρρος λαμβάνει τέτοια μορφή, ώστε οι αέριες μάζες να αρχίσουν να κινούνται από την Αφρική προς τη χώρα μας κάτι το οποίο σημειώνεται με τα κόκκινα βέλη. Έτσι λοιπόν εκείνες τις ημέρες μια ισχυρή θερμή εισβολή θα λάβει χώρα προς την περιοχή μας με αποτέλεσμα ο καιρός να καταστεί αρκετά θερμός με τις πρώτες ενδείξεις να θέλουν τον υδράργυρο να “φλερτάρει” με τους 30 βαθμούς κελσίου», αναφέρει ο κ. Μαρουσάκης.

Το Μεγάλο Σάββατο όμως και την Κυριακή του Πάσχα η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση με ψυχρότερες αέριες μάζες να μας επισκέπτονται από την κεντρική Ευρώπη που ίσως δώσουν μπόρες σε ορεινές περιοχές του ηπειρωτικού κορμού τις απογευματινές ώρες.

Οι πρώτες ενδείξεις λοιπόν δείχνουν ότι ο καιρός το Πάσχα θα είναι σύμμαχός μας, εν αναμονή και των ανακοινώσεων μέσα στην εβδομάδα για το αν θα καταφέρουμε τελικά ή όχι να ταξιδέψουμε προς τα χωριά μας. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top