Καιρός: Συνεχίζεται η μεταφορά αφρικανικής - Πού αναμένονται λασποβροχές

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

Η πρόβλεψη του καιρού για τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Συνεχίζεται και σήμερα, Δευτέρα 19 Απριλίου, η μεταφορά της αφρικανικής σκόνης στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Τοπικές βροχές αναμένονται στα δυτικά, στα κεντρικά, στα βόρεια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα βορειοδυτικά ορεινά.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση, κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια της χώρας.

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού 

Αττική

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές, ενώ ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4, με ενίσχυση από το απόγευμα έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από αργά το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία και Θράκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται σε Μακεδονία και Θράκη. Τα φαινόμενα, τα οποία είναι πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα, από το απόγευμα θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα εξασθενήσουν.
Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόνησσος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία στα βόρεια είναι πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα, από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου.
Άνεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 18 και στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και Ανατολική Πελοπόννησος

Στα βόρεια, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές, λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους. Σταδιακη βελτίωση του καιρού από το απόγευμα.
Άνεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και από απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες και Κρήτη

Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές αναμένονται σήμερα σε Κυκλάδες και Κρήτη, ενώ από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το μεσημέρι πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές, παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές.
Άνεμοι: Στα βόρεια, νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5, και από το βράδυ δυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα, αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top