«Γιατί έπρεπε να πεθάνει ο Γιώργος Καραϊβάζ;»

Τι αναφέρει ο γερμανικός τύπος για τη δολοφονία του

Νέο βίντεο από τους δολοφόνους του Γιώργου Καραϊβάζ έχουν στα χέρια τους οι αρχές. Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (12-04)

Η στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον τόσο των ελληνικών όσο και των διεθνών ΜΜΕ, αφού η μαφιόζικη εκτέλεσή του με 10 σφαίρες προκαλεί ανατριχίλα.

Αδελφή Καραϊβάζ: Ο Γιώργος έζησε την απώλεια όταν έχασα τα παιδιά μου

Στο έγκλημα που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα αναφέρθηκε και η γερμανική ραδιοφωνία Deuschlandfunk. Σε ρεπορτάζ της με τίτλο «Γιατί έπρεπε να πεθάνει ο Γιώργος Καραϊβάζ;», γίνεται εκτενής αναφορά στους λόγους που ο Έλληνας δημοσιογράφος εκτελέστηκε εν ψυχρώ από τους αδίστακτους δολοφόνους.

Γιώργος Καραϊβάζ: Ήξεραν όλοι ότι είναι νεκρός, εκτός από τη μητέρα του

Αρχίζοντας, το ρεπορτάζ αναφέρεται στα πυρά που δέχθηκε ο Γιώργος Καραϊβάζ: «Η βαρβαρότητα με την οποία κινήθηκαν οι δράστες προκύπτει σαφώς από την έκθεση αυτοψίας. Έξι σφαίρες στο στήθος, δύο στο κεφάλι, μία στο λαιμό και μία στην παλάμη - με συνολικά 10 πυροβολισμούς ο ερευνητικός δημοσιογράφος Καραϊβάζ κυριολεκτικά εκτελέστηκε».

Γιώργος Καραϊβάζ

Το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Γιώργος Καραϊβάζ. Eurokinissi

Γιώργος Καραϊβάζ: Σχετίζεται η δολοφονία του με το οργανωμένο έγκλημα;

Στο επίκεντρο του ρεπορτάζ της DLF τίθεται το ερώτημα αν ο Έλληνας δημοσιογράφος εκτελέστηκε από το οργανωμένο έγκλημα, σημειώνοντας: 

Δολοφόνοι Καραϊβάζ: Η ΕΛ.ΑΣ τους ψάχνει σε λίστες σεσημασμένων

«Ακόμη δεν είναι σαφές γιατί σκοτώθηκε ο 52χρονος. Σύμφωνα με το υπ. Προστασίας του Πολίτη ενδέχεται η δολοφονία του Καραϊβάζ να σχετίζεται με το οργανωμένο έγκλημα. Και ειδικοί θεωρούν ότι πίσω από τη δολοφονία μπορεί να κρύβεται το οργανωμένο έγκλημα», αναφέρεται.

Γιώργος Καραϊβάζ: Βαλκάνιοι οι εκτελέστές του; - Ψάχνουν και στις φυλακές

Το ρεπορτάζ φιλοξενεί και την άποψη του ποινικολόγου Σπύρου Δημητρίου, ο οποίος εκτιμά ότι «η βιαιότητα και η ωμότητα των δραστών δείχνουν ότι για λόγους που δεν είναι ακόμη σαφείς δεν ήθελαν απλώς να στείλουν ένα μήνυμα στον Γιώργο Καραϊβάζ, αλλά να τον εξοντώσουν». Ο ίδιος θεωρεί, μάλιστα, πως η διερεύνηση της υπόθεσης αναμένεται δύσκολη, διότι οι δράστες είναι απίθανο να βρίσκονται ακόμη στην Ελλάδα.

Από το ρεπορτάζ δε θα μπορούσε να λείπει το έργο του Γιώργου Καραϊβάζ που ενδεχομένως ήταν αυτό που οδήγησε στην εξόντωσή του. Η DLF αναφερόμενη στον δημοσιογράφο κάνει λόγο για έναν «έμπειρο αστυνομικό ρεπόρτερ, που σύμφωνα με δημοσιεύματα, είχε ασχοληθεί πρόσφατα πολύ με αθέμιτες μηχανορραφίες διεφθαρμένων αξιωματούχων. Μεταξύ άλλων είχε αποκαλύψει εκβιασμούς για παροχή προστασίας από αστυνομικούς. Επιπλέον, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Καραϊβάζ ανέφερε αρκετές φορές ότι εγκληματικές συμμορίες κερδίζουν ολοένα μεγαλύτερη δύναμη στην Ελλάδα και επηρεάζουν ακόμη και αποφάσεις για επιλογή προσωπικού στην αστυνομία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top