Γιώργος Καραϊβάζ: Η διαδρομή διαφυγής που ακολούθησαν οι εκτελεστές

Φαίνεται πως τον εκτέλεσαν και διέφυγαν περνώντας μπροστά από το σπίτι του

Το ρεπορτάζ της εκπομπής  «Φως στο Τούνελ» για τη διαδρομή διαφυγής των εκτελεστών του Γιώργου Καραϊβάζ- πηγή Alpha

«Παγωμένη» είναι η κοινή γνώμη από την αποτρόπαια δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, χθες το μεσημέρι. Ο αστυνομικός ρεπόρτερ έπεσε νεκρός μετά από τουλάχιστον έξι σφαίρες που δέχτηκε στο κεφάλι και το σώμα. Οι αρχές εντόπισαν τουλάχιστον 12 κάλυκες στο σημείο, επί της οδού Άννινου. Δράστες της ενέδρας θανάτου φέρονται να είναι δύο άτομα που επέβαιναν σε σκούτερ, ο ένας εκ των οποίων φορούσε στρατιωτικά ρούχα, σύμφωνα με μαρτυρίες. Εξαφανίστηκαν αφότου του έδωσαν τη χαριστική βολή, όπως είπε μάρτυρας. 

Δολοφονία Καραϊβάζ: «Τον πυροβόλησαν και του έριξαν χαριστική βολή»

Στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» αποκαλύφθηκε η διαδρομή διαφυγής των δραστών, όπως αυτή προέκυψε από αξιόπιστη αστυνομική πηγή. Φαίνεται λοιπόν οι εκτελεστές πέρασαν μπροστά από την πολυκατοικία όπου διέμενε με την οικογένειά του ο δημοσιογράφος και στη συνέχεια διέφυγαν από την οδό Γεωργίου Παπανδρέου, μέσω της οποίας μπορεί κάποιος να φτάσει στη λεωφόρο Βουλιαγμένης μέχρι το μετρό της Ηλιούπολης.

Η αστυνομία απέκλεισε το σημείο όπου στήθηκε η ενέδρα θανάτου - φωτογραφία Eurokinissi

Η αστυνομία απέκλεισε το σημείο όπου στήθηκε η ενέδρα θανάτου - φωτογραφία Eurokinissi

Οι εκτελεστές πάντως, φαίνεται πως είχαν σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια το καρτέρι θανάτου, παρακολουθώντας το καθημερινό πρόγραμμα του δημοσιογράφου. Η δράση τους δείχνει ότι ήθελαν να τον σκοτώσουν, αφού ο ένας φαίνεται να «άδειασε» το όπλο πάνω του. Τα ευρήματα δείχνουν ότι πιθανόν να χρησιμοποιήθηκε πιστόλι των 9 χιλιοστών και σιγαστήρας. Τα κίνητρά τους δεν έχουν γίνει γνωστά, ωστόσο οι αστυνομικοί «βλέπουν» συμβόλαιο θανάτου, όμως δεν αποκλείεται η τρομοκρατική ενέργεια.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Συμβόλαιο θανάτου «βλέπουν» οι αστυνομικοί

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, οι αξιωματικοί του οποίου παίρνουν καταθέσεις από πρόσωπα του περιβάλλοντος του θύματος προκειμένου να ρίξουν φως στα κίνητρα της δολοφονίας, που θα ανοίξουν ενδεχομένως τον δρόμο για την εξιχνίαση της υπόθεσης. Παράλληλα στο μικροσκόπιο των αστυνομικών μπαίνει και το κομμάτι που αφορά στη δημοσιογραφική ιδιότητα του θύματος και τα θέματα με τα οποία έχει ασχοληθεί.

Σόμπολος για τη δολοφονία Καραϊβάζ: «Η οικογένειά του είναι συντετριμμένη»

Πάντως, όπως διευκρινίστηκε από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, ο Γιώργος Καραϊβάζ, δεν είχε αναφέρει ποτέ στην Αστυνομία απειλές σε βάρος του, ούτε είχε ζητήσει αστυνομική προστασία.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ βρισκόταν έξω από το αυτοκίνητό του όταν δέχτηκε καταιγισμό πυροβολισμών- φωτογραφία Eurokinissi

Ο Γιώργος Καραϊβάζ βρισκόταν έξω από το αυτοκίνητό του όταν δέχτηκε καταιγισμό πυροβολισμών- φωτογραφία Eurokinissi

Ο Γιώργος Καραϊβάζ, ήταν αστυνομικός συντάκτης από τη δεκαετία του '90. Εκτός από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» του Star, στην οποία είχε καθημερινή παρουσία τα τελευταία 4 χρόνια,  ήταν διαχειριστής και στην ιστοσελίδα bloko.gr. Είχε εργαστεί επίσης πολλά χρόνια στην τηλεόραση του Αnt1, απ' όπου έφυγε το 2017. Ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top