Δολοφονία Καραϊβάζ: «Κάποιοι επέλεξαν να του κλείσουν το στόμα με σφαίρες»

Το αντίο των συνεργατών του αστυνομικού συντάκτη

Όσα είπε ο Γιώργος Σόμπολος στον Ανέστη Συμεωνίδη και το star.gr για τον συνεργάτη του, Γιώργο Καραϊβάζ

Το δικό τους «αντίο» στον αστυνομικό συντάκτη Γιώργο Καραϊβάζ, ο οποίος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, είπαν με ανάρτησή τους, οι συνεργάτες του και φίλοι από το bloko.gr.

Γιώργος Καραϊβάζ: Οι πρώτες εικόνες από το σημείο όπου δολοφονήθηκε

Εκτός από συνεργάτης της εκπομπής του Star «Aλήθειες με τη Ζήνα», ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν ιδρυτής και ιδιοκτήτης του bloko.gr. Οι φίλοι του, Σπύρος Λεβειδιώτης και Μανώλης Ασαριώτης, τον αποχαιρετούν με μια ανάρτησή τους, σημειώνοντας ότι «κάποιοι επέλεξαν να του κλείσουν το στόμα, να τον κάνουν να σταματήσει να γράφει τα κείμενά του, με σφαίρες».

To σημείο όπου στήθηκε η ενέδρα θανάτου στον Γιώργο Καραϊβάζ- φωτογραφία Eurokinissi

To σημείο όπου στήθηκε η ενέδρα θανάτου στον Γιώργο Καραϊβάζ- φωτογραφία Eurokinissi

Σόμπολος για τη δολοφονία Καραϊβάζ: «Η οικογένειά του είναι συντετριμμένη»

Ολόκληρη η ανάρτηση των συνεργατών του Γιώργου Καραϊβάζ

«Ο Γιώργος Καραϊβάζ, ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης του bloko.gr, δεν είναι πια μαζί μας. Κάποιοι επέλεξαν να του κλείσουν το στόμα, να τον κάνουν να σταματήσει να γράφει τα κείμενά του, με σφαίρες. Τον εκτέλεσαν μπροστά στο σπίτι του.

Γιώργος Καραϊβάζ: Σοκαρισμένοι οι συνεργάτες του στις «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Για εμάς, που τα τελευταία χρόνια συνεργαστήκαμε μαζί του, μας καθοδήγησε σε δύσκολες στιγμές, ήπιαμε κρασί παρέα, μας τίμησε με τη φιλία του, οι ώρες είναι πολύ δύσκολες».

To σημείο όπου στήθηκε η ενέδρα θανάτου στον Γιώργο Καραϊβάζ- φωτογραφία Eurokinissi

Aστυνομικές δυνάμεις στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Γιώργος Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του στον Άλιμο- φωτογραφία Eurokinissi

 Συγκλονισμένο το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ από τη δολοφονία του  Γιώργου Καραϊβάζ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ δηλώνει συγκλονισμένο από την  εκτέλεση του συναδέλφου Γιώργου Καραϊβάζ. Πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονία δημοσιογράφου καθώς είχε προηγηθεί το 2010 η δολοφονία του συναδέλφου Σωκράτη Γκιόλια, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση.

«Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του συναδέλφου και καλεί την Κυβέρνηση και τις αρμόδιες Αρχές να διαλευκάνουν αμέσως το έγκλημα και να παραδώσουν στη Δικαιοσύνη τους δράστες.

Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει, ότι οι δημοσιογράφοι δεν πτοούνται από δολοφονίες, τραυματισμούς και απειλές και επισημαίνει ότι: Θα προασπίσει την ελευθερία του Τύπου και την ανεμπόδιστη εργασία των δημοσιογράφων απέναντι σε κάθε πίεση και απειλή, πολύ περισσότερο απέναντι σε μαφιόζικες πρακτικές και εγκληματικά σχέδια».

Ο Γιώργος Καραϊβάζ βρισκόταν έξω από το αυτοκίνητό του όταν δέχτηκε καταιγισμό πυροβολισμών- φωτογραφία Eurokinissi

Ο Γιώργος Καραϊβάζ βρισκόταν έξω από το αυτοκίνητό του όταν δέχτηκε καταιγισμό πυροβολισμών- φωτογραφία Eurokinissi

Ο επί πολλά χρόνια αστυνομικός συντάκης, με τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ στο ενεργητικό του, επέστρεφε μετά το τέλος της εκπομπής, στο σπίτι του στον Άλιμο. Δύο άγνωστοι του είχαν στήσει ενέδρα θανάτου, έξω από το σπίτι του, μέρα μεσημέρι. Ο δημοσιογράφος βρισκόταν έξω από το αυτοκίνητό του, όταν ο ένας εκ των δύο δραστών πυροβόλησε εναντίον του.

Γιώργος Καραϊβάζ: Τραύματα στο κεφάλι και το σώμα - Τι δείχνουν τα ευρήματα

Σύμφωνα με πληροφορίες του star.gr, στο σημείο της ενέδρας θανάτου έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής 12 κάλυκες. Ο δημοσιογράφος φέρει τραύματα στο κεφάλι και το σώμα. Η αστυνομία έχει στήσει επιχείρηση, προκειμένου να εντοπίσει την ταυτότητα των εκτελεστών του. Οικογένεια και συνεργάτες του είναι συντετριμμένοι. Πάντως, δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι ο ίδιος ένιωθε να απειλείται η ζωή του το τελευταίο διάστημα, ούτε είχε ζητήσει προστασία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top