Γιώργος Καραϊβάζ: Σοκαρισμένοι οι συνεργάτες του στις «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Ποιος ήταν ο δημοσιογράφος που δολοφονήθηκε στον Άλιμο

Δείτε το ρεπορτάζ από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star για την εκτέλεση του δημοσιογράφου

Σοκαρισμένη είναι η δημοσιογραφική κοινότητα αλλά και η κοινή γνώμη από τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Σκότωσαν τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Βάιος Σύρρος στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, o γνωστός δημοσιογράφος είχε φτάσει στο σπίτι του στον Άλιμο, σήμερα το μεσημέρι, μετά το τέλος της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Δύο άνδρες που επέβαιναν σε μηχανή τον περίμεναν έξω από το σπίτι του και τον πυροβόλησαν. Στο σημείο βρέθηκαν 17 κάλυκες, ενώ ένας εκ των δύο δραστών φέρεται να φορούσε στρατιωτικά ρούχα. 

Εικόνα από το σημείο της δολοφονίας του δημοσιογράφου / Eurokinissi

Οι Αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για προσχεδιασμένη επίθεση από επαγγελματίες δολοφόνους, οι οποίοι είναι πιθανό να παρακολουθούσαν τον δημοσιογράφο πριν τον εκτελέσουν.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών της δολοφονικής επίθεσης, ενώ αναζητούνται μάρτυρες αλλά και υλικό από κάμερες ασφαλείας.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Καραϊβάζ

Ο Γιώργος Καραϊβάζ γεννήθηκε στην Καλλίφυτο της Δράμας το 1968. Αποφοίτησε από το Λύκειο, μετακόμισε στην Αθήνα και άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος από νεαρή ηλικία.

Ξεκίνησε να εργάζεται στην εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα» από το 1989 έως το 1996, ως αστυνομικός συντάκτης και στη συνέχεια δούλεψε σε πολλά μέσα ενημέρωσης, όπως στις εφημερίδες «Εξουσία» και «Ελεύθερος Τύπος».

Εργάστηκε για χρόνια ως αστυνομικός ρεπόρτερ. Από τη δεκαετία του 1990 εργαζόταν στον τηλεοπτικό σταθμό του ANT1, από όπου αποχώρησε το 2017 και ξεκίνησε να εργάζεται στο Star. Τα τελευταία χρόνια ήταν αστυνομικός ρεπόρτερ στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Γιώργος Καραϊβάζ: Οι πρώτες εικόνες από το σημείο όπου δολοφονήθηκε

Ήταν διαχειριστής της ιστοσελίδας bloko.gr, όπου έγραφε αστυνομικές ειδήσεις. Ήταν παντρεμένος και είχε έναν γιο 20 ετών.

Σοκαρισμένοι οι συνεργάτες του στις «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Μουδιασμένοι και σοκαρισμένοι είναι όλοι οι συνεργάτες του Γιώργου Καραϊβάζ. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει το τραγικό συμβάν και πως όταν τον χαιρετούσαν πριν από λίγη ώρα για το Σαββατοκύριακο, ότι θα ήταν και η τελευταία φορά που τον αντίκριζαν ζωντανό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του star.gr ο ίδιος δεν τους είχε αναφέρει ότι δεχόταν απειλές, ούτε ότι είχε κάποιο άσχημο προαίσθημα. Δεν ένιωσε ότι κινδυνεύει και για αυτό δε ζήτησε προστασία. Όπως πάντα έφυγε από τη δουλειά με το ΙΧ του. Ήταν χαμογελαστός τις τελευταίες ημέρες.  

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για τη δολοφονία του δημοσιογράφου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή του δηλώνει συγκλονισμένο από την εκτέλεση του συναδέλφου Γιώργου Καραϊβάζ και επισημαίνει ότι πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονία δημοσιογράφου καθώς είχε προηγηθεί το 2010 η δολοφονία του συναδέλφου Σωκράτη Γκιόλια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του συναδέλφου και καλεί την κυβέρνηση και τις αρμόδιες Αρχές να διαλευκάνουν αμέσως το έγκλημα και να παραδώσουν στη Δικαιοσύνη τους δράστες.

Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει, ότι οι δημοσιογράφοι δεν πτοούνται από δολοφονίες, τραυματισμούς και απειλές και επισημαίνει ότι: Θα προασπίσει την ελευθερία του Τύπου και την ανεμπόδιστη εργασία των δημοσιογράφων απέναντι σε κάθε πίεση και απειλή, πολύ περισσότερο απέναντι σε μαφιόζικες πρακτικές και εγκληματικά σχέδια».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top