Καταστήματα: Ανοιχτά σε Αχαΐα, click away σε Θεσσαλονίκη, κλειστά σε Κοζάνη

Δεν ανοίγουν τα mall - Μόνο Σαββατοκύριακο η μετακίνηση σε άλλο δήμο με 6

Δείτε το ρεπορτάζ της Κατερίνας Παπακωστοπούλου στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

«Πράσινο φως» για άνοιγμα του λιανεμπορίου, αλλά μόνο στη Θεσσαλονίκη και την Αχαΐα με αυστηρά μέτρα δίνουν τα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λοιμωξιολόγοι είναι θετικοί στο να ανοίξουν τα καταστήματα στην Αχαΐα και να λειτουργήσουν όπως και την Αττική, δηλαδή με τη μέθοδο του click away και του click inside.

Προς 19 Απριλίου το άνοιγμα καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη

Οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν μήνυμα στο 13032 με το όνομά τους και θα μπορούν να ψωνίζουν για τρεις ώρες, αφού πρώτα κλείσουν ραντεβού με το κατάστημα. 

Κορωνοϊός: «Βράζουν» από κρούσματα Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Όσον αφορά στα καταστήματα της Θεσσαλονίκης φαίνεται να εισηγούνται άνοιγμα μόνο με click away. Οι καταναλωτές θα παραγγέλνουν ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά το προϊόν που θέλουν να αγοράσουν, θα κλείνουν ραντεβού και θα πηγαίνουν να παραλαμβάνουν την παραγγελία τους έξω από το κατάστημα. Θα μπορούν είτε να προπληρώνουν με κάρτα το προϊόν, είτε να το πληρώνουν στο κατάστημα με POS ή μετρητά. Επίσης θα στέλνουν μήνυμα στο 13032, ενώ θα πρέπει να έχουν μαζί τους και το αποδεικτικό του ραντεβού τους με το κατάστημα, 

Απαγορευτικό φαίνεται να είναι το άνοιγμα για τα καταστήματα της Κοζάνης, καθώς η επιδημιολογική κατάσταση της πόλης είναι επιβαρυμένη.

Κορωνοϊός: Στα επίπεδα του Νοεμβρίου το ιικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη

Επίσης η επιτροπή εισηγείται να μην ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα, καθώς κάτι τέτοιο θα επιβάρυνε τη διασπορά του ιού. 

Σε ό,τι αφορά στις διαδημοτικές μετακινήσεις, δεν επεκτείνονται και τις καθημερινές, αλλά εξακολουθούν να επιτρέπονται μόνο τα Σαββατοκύριακα με SMS με τον κωδικό 6 στο 13033.   

Ανοίγουν τα πρακτορεία ΟΠΑΠ

Πράσινο φως για την επαναλειτουργία και των πρακτορείων ΟΠΑΠ έδωσε η επιτροπή.

Η λειτουργία τους θα γίνει με τους αυστηρούς όρους, που συνοδεύουν την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, δηλαδή με ραντεβού και με όριο το ένα άτομο ανά 25 τ.μ. του καταστήματος.

Τα πρακτορεία, τα οποία αναμένεται να ανεβάσουν ρολά στις 12 Απριλίου, έχουν μείνει πολλούς μήνες κλειστά (στην Αττική έφτασαν τους πέντε μήνες καθώς δεν άνοιξαν ούτε στα μικρά διαστήματα που είχε ανοίξει το λιανεμπόριο με περιοριστικά μέτρα).

Η επαναλειτουργία των πρακτορείων πιθανότατα δε θα αφορά την Κοζάνη, η οποία παραμένει «στο κόκκινο» και η εισήγηση των ειδικών είναι να μην ανοίξουν τα καταστήματα εκεί.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top