Προς 19 Απριλίου το άνοιγμα καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη

Στο τραπέζι οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο και τις καθημερινές

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για το πώς λειτουργούν τα καταστήματα (4/4)

Συνεδριάζει και πάλι σήμερα η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, αυτή τη φορά για να εξετάσει το ενδεχόμενο ανοίγματος του λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη, την Αχαΐα και την Κοζάνη, που είχαν εξαιρεθεί την περασμένη εβδομάδα, λόγω την ανησυχητικής επιδημιολογικής εικόνας που εμφάνιζαν. 

Η απόφαση αυτή είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των εμπόρων, οι οποίοι προχώρησαν σε παραστάσεις διαμαρτυρίας, κρεμώντας μαύρα πανιά στα καταστήματά τους και κολλώντας κηδειόχαρτα στις βιτρίνες.Κάνουν λόγο για… θάνατο του εμποράκου. 

Κορωνοϊός: «Βράζουν» από κρούσματα Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Σήμερα, λοιπόν, αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον τις αποφάσεις της επιτροπής. Σύμφωνα με πληροφορίες, φαντάζει δύσκολο να δοθεί το πράσινο φως από τους λοιμωξιολόγους για την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου. Ειδικά στη Θεσσαλονίκη η επιδημιολογική εικόνα αρχίζει και θυμίζει πολύ εκείνη του περασμένου Νοεμβρίου, με τα κρούσματα τα αυξάνονται συνεχώς, όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση έχει ζητήσει από τα μέλη της επιτροπής σήμερα να επαναξιολογήσουν την επιδημιολογική κατάσταση στις τρεις περιοχές. 

ανοιχτά καταστήματα Ερμού

Τα καταστήματα στην Αθήνα λειτουργούν ομαλά από τη Δευτέρα

Το πιο πιθανόν είναι οι ειδικοί να εισηγηθούν να παραμείνουν τα καταστήματα κλειστά στις περιοχές αυτές για μία ακόμα εβδομάδα και να λειτουργήσουν ξανά στις 19 Απριλίου με τη διεξαγωγή self tests, δίνοντας έτσι και μια προοπτική στους εμπόρους, ειδικά αυτή την περίοδο που έχουν ξεκινήσει οι εορταστικές αγορές για το Πάσχα.

Κορωνοϊός: Στα επίπεδα του Νοεμβρίου το ιικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη

Αν συμβεί αυτό, τότε η λειτουργία των καταστημάτων θα γίνει όπως γίνεται σε όλη τη χώρα, με sms στο 13032 μία φορά την ημέρα και για διάρκεια τριών ωρών. Επίσης θα γίνεται με click away ή click in shop.

Τα μέλη της επιτροπής θα συζητήσει, επίσης, κατά πόσο είναι εφικτό από την επόμενη εβδομάδα να ξεκινήσουν να λειτουργούν και τα εμπορικά κέντρα. 

Μετακινήσεις από δήμο σε δήμο και τις καθημερινές

Πιθανόν σήμερα οι ειδικοί να συζητήσουν και το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο και τις καθημερινές για άσκηση. 

Νέα μέτρα: Μετακίνηση από δήμο σε δήμο από το Σάββατο - Τι ισχύει αναλυτικά

Το… «πείραμα» το προηγούμενο Σαββατοκύριακο φαίνεται ότι λειτούργησε, καθώς αρκετοί πολίτες μετέβησαν σε άλλο δήμο στέλνοντας sms με κωδικό 6 στο 13033 και δεν παρατηρήθηκαν εικόνες συνωστισμού. 

Στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο πρωθυπουργός φάνηκε θετικός στο ενδεχόμενο αυτό, πάντα όμως εφόσον εισηγηθούν κάτι τέτοιοι οι επιστήμονες. 

Μετακίνηση Πάσχα: Τα τρία σενάρια για να ταξιδέψουμε στην περιφέρεια  

Τέλος, όσον αφορά στις μετακινήσεις το Πάσχα κι αν θα γιορτάσουμε φέτος την Αν΄σταση στο χωριό, όλοι, ειδικοί και κυβέρνηση τονίζουν πως είναι πολύ νωρίς για τις όποιες αποφάσεις και όλα θα κριθούν λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top