Άσκηση «Λαίλαπα»: Πολεμικά πλοία και υποβρύχια του στόλου μας στο Αιγαίο

Πολλαπλά μηνύματα αποτροπής στην απέναντι πλευρά

Δυναμικό «παρών» σε ολόκληρο το Αιγαίο θα δώσουν σε λίγες μέρες δεκάδες ελληνικά πολεμικά πλοία και υποβρύχια, που θα πάρουν μέρος στη μεγάλη άσκηση «Λαίλαπα», η οποία θα συνδυαστεί και με τον αεροπορικό «Ηνίοχο».

Άσκηση «Ηνίοχος»: Στην Ελλάδα η ελίτ της Διεθνούς Πολεμικής Αεροπορίας

Όπως μετέδωσε ο Κώστας Συμεωνίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, πρόκειται για άσκηση του Πολεμικού μας Ναυτικού που στέλνει πολλαπλά μηνύματα αποτροπής στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου. 

Από τις 19 έως τις 22 Απριλίου, δεκάδες ελληνικές φρεγάτες, πυραυλάκατοι, κανονιοφόροι, υποβρύχια και άλλα πλοία του Στόλου μας, θα αναπτυχθούν σε ολόκληρο το Αιγαίο, από τη Λήμνο έως το Καστελόριζο. Πολλά τα σενάρια της φετινής «Λαίλαπας» περιλαμβάνουν πυρά, ανθυποβρυχιακό πόλεμο, εγκλωβισμό εναέριων και θαλάσσιων στόχων από πλοία επιφανείας και υποβρύχια.

Άσκηση «Ηνίοχος»: Στην Ελλάδα Αμερικανοί και Γάλλοι πιλότοι και τεχνικοί

Κάποια στιγμή, ένα μέρος της «Λαίλαπας» θα ενωθεί ουσιαστικά με τον «Ηνίοχο». Ελληνικά πλοία θα αναπτυχθούν σε περιοχές, νότια και νοτιοανατολικά της Πελοποννήσου και κάτω από την Κρήτη. Εκεί θα κάνουν ασκήσεις με τα ελληνικά και τα ξένα μαχητικά αεροσκάφη που έχουν έρθει στην Ανδραβίδα για την άσκηση «Ηνίοχος», με τις αποστολές υποστήριξης και κρούσης να είναι ιδιαίτερα δύσκολες και απαιτητικές για όλους, τόσο στον αέρα όσο και στη θάλασσα.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top