Άσκηση «Ηνίοχος»: Στην Ελλάδα η ελίτ της Διεθνούς Πολεμικής Αεροπορίας

Νεκρός Τούρκος πιλότος σε εκπαιδευτική πτήση 

Το ρεπορτάζ του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων του Star για την άσκηση «Ηνίοχος»

Οι άσοι των αιθέρων παίρνουν θέσεις στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ανδραβίδας για την για την ευρωπαϊκή αεροπορική άσκηση «Ηνίοχος» που ξεκινά τη Δευτέρα. Την ίδια ώρα, οι Τούρκοι θρηνούν την απώλεια πιλότου τους, που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης στο Ικόνιο.

Άσκηση «Ηνίοχος»: Στην Ελλάδα Αμερικανοί και Γάλλοι πιλότοι και τεχνικοί

Οι προετοιμασίες στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας είναι πυρετώδεις. Το σήμα του «Ηνίοχου» δόθηκε στη δημοσιότητα, όπως και ένα βίντεο με παλιότερες ασκήσεις από την ελίτ των πιλοτών που είχαν να αντιμετωπίσουν το τελευταίο τρίμηνο 251 παραβιάσεις και 13 υπερπτήσεις  από τους Τούρκους.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των αφίξεων, από αύριο έως και τις 18 Απρίλιου θα παρελάσει από το ελληνικό top gun, η αφρόκρεμα της παγκόσμιας πολεμικής αεροπορίας. Θα διδάξουμε και θα μας διδάξουν από την άσκηση αυτή εξηγούν οι ειδικοί.

Άσκηση «Ηνίοχος»: Μηνύματα αποτροπής στην Άγκυρα - Ποιες χώρες συμμετέχουν

«Οι πιλότοι μας βγαίνουν διαδοχικά στους άριστους. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό προέρχεται από την εμπειρία τους στο Αιγαίο. Εμείς λοιπόν κερδίζουμε γιατί βλέπουμε ξένα συστήματα, ας πούμε τα F15 που δεν έχουμε» εξήγησε ο Αντιπτέραρχος και επίτιμος διευθυντής Αεροάμυνας, Παναγιώτης Κατσαρός.

Ισπανικά F18 και αμερικανικά  F16 έχουν ήδη προσγειωθεί, ενώ τα σενάρια προβλέπουν και ασκήσεις εφοδιασμού στον αέρα.

Νεκρός Τούρκος πιλότος σε εκπαιδευτική πτήση 

Στις εικόνες φαίνεται η στιγμή της συντριβής  του τουρκικού αεροσκάφους στην επαρχία Καραταϊ του Ικονίου.

«Ο πιλότος μας δυστυχώς έγινε μάρτυρας» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν. Πρόκειται για το δεύτερο εκπαιδευτικό σκάφος που χάνουν οι Τούρκοι από τον περασμένο Οκτώβριο.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top