Άσκηση «Ηνίοχος»: Στην Ελλάδα Αμερικανοί και Γάλλοι πιλότοι και τεχνικοί

Ένα Μιράζ F1 στην είσοδο του χωριού του Γιώργου Μπαλταδώρου 

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στην Ανδραβίδα για την ευρωπαϊκή αεροπορική άσκηση «Ηνίοχος» που ξεκινά τη Δευτέρα. Το μεσημέρι έφθασαν στη χώρα μας Γάλλοι και Αμερικανοί πιλότοι και τεχνικοί. 

Στο στρατιωτικό αεροδρόμιο θα φθάσουν τις επόμενες ώρες μαχητικά αεροσκάφη, μη επανδρωμένα, ιπτάμενα τάνκερ και ένα κυπριακό ελικόπτερο.

Οι κάτοικοι της περιοχής αισθάνονται υπερήφανοι που η πολυεθνική αεροπορική άσκηση «Ηνίοχος» 2021 θα γίνει στην 117 πτέρυγα μάχης της Ανδραβίδας παρουσία πολλών μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων από αρκετές χώρες.

Κάποιες από τις ισχυρότερες αεροπορίες του κόσμου θα βρεθούν στην Ανδραβίδα για ένα υπερθέαμα τακτικών ελιγμών και ασκήσεων. Έλληνες, Αμερικάνοι, Γάλλοι, Ισραηλινοί και Ισπανοί θα δοκιμάσουν Μιράζ Ραφάλ και F-16 στα όρια τους ενώ Άραβες από τα Εμιράτα θα αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία.

Ένα Μιράζ F1 στην είσοδο του χωριού του Γιώργου Μπαλταδώρου 

Η ευρωπαϊκή αεροπορική άσκηση «Ηνίοχος 21» ξεκινά την Δευτέρα στις 12 Απριλίου. Για τους Έλληνες πιλότους είναι μια δύσκολη ημέρα. Πριν από τρία χρόνια έχασαν έναν δικό τους, τον σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο που σκοτώθηκε μετά από πτώση Μιράζ στη Σκύρο. 

Η πολεμική αεροπορία θέλοντας να τιμήσει τον ήρωα της έστησε ένα Μιράζ F1 στην είσοδο του χωριού του, το Μορφοβούνι Καρδίτσας. Ο δήμος θα δώσει το όνομα του στην πλατεία του χωριού.

 

Δείτε όλο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top