Εμβόλιο AstraZeneca: Μάχη στην εντατική δίνει 60χρονος εισαγγελέας

Θρόμβωση στα πόδια έπαθε 63χρονη στην Ηλεία

Αναστατωμένοι είναι πολίτες με το εμβόλιο της AstraZeneca με αποτέλεσμα πολλοί να ακυρώνουν τα ραντεβού τους για εμβολιασμό. 

Μάχη στην εντατική δίνει 60χρονος εισαγγελέας από την Πάτρα. Ο άντρας μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική της πόλης με πνευμονική εμβολή δύο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό του με εμβόλιο της AstraZeneca. 

AstraZeneca: Ποια συμπτώματα πρέπει να προσέξουν όσοι κάνουν το εμβόλιο

«Μετά από αρκετές ώρες εμφάνισε καρδιακή ανακοπή και έγιναν προσπάθειες αναζωογόνησης. Το αν συνδέεται ή όχι θα αποφανθεί ειδική επιτροπή αξιολογήσεων μετά από εμβολιασμούς που υπάρχει στον ΕΟΦ όπου και εμείς στείλαμε την κίτρινη κάρτα εγκαίρως» είπε ο λοιμωξιολόγος Κώστας Χρυσανθόπουλός.

Η κατάσταση της υγείας του άντρα από τους θεράποντες ιατρούς χαρακτηρίζεται μέχρι και σήμερα ως σταθερά κρίσιμη. 

Θρόμβωση στα πόδια έπαθε 63χρονη

Η 63χρονη Γαρυφαλλιά Καπετάνη από την Ηλεία, όπως υποστηρίζει, εμφάνισε θρόμβο στο πόδι μετά το εμβόλιο της AstraZeneca.

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου και κατά της AstraZeneca αναμένεται να υποβάλει μέσα στις επόμενες ημέρες η οικογένεια 60χρονου από τη Σύρο, ο οποίος βρίσκεται παράλυτος σε κέντρο αποκατάστασης. 

«Η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ σοβαρή. Στις 26 Μαρτίου το πρωί έκανε το εμβόλιο και μετά από δύο ώρες έπαθε ισχαιμικό εγκεφαλικό που προήλθε από θρόμβωση» είπε ο αδερφός του. 

Ακυρώσεις ραντεβού των εμβολιασμών

Χθες, Τετάρτη, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων αναγνώρισε ότι οι θρόμβοι στο αίμα σε συνδυασμό με χαμηλά αιμοπετάλια, είναι πολύ σπάνιες ανεπιθύμητες παρενέργειες του συγκεκριμένου εμβολίου. Ωστόσο, δεν έβαλε τέλος στη χορήγησή του στην Ελλάδα.

Αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών η γραμμή που θα ακολουθήσει η χώρα μας σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Κάθε χώρα ακολουθεί διαφορετική πολιτική

Η έλλειψη κεντρικής γραμμής από την Ευρώπη οδηγεί κάθε χώρα στο να χαράξει δική της πολιτική για το συγκεκριμένο εμβόλιο. 

AstraZeneca: Μόνο οι πολίτες 60-65 ετών θα εμβολιάζονται στην Ισπανία

Η Ευρωπαία Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου, ζήτησε από τις χώρες να συνεργαστούν για να χαράξουν μια κοινή πορεία.

Στο μεταξύ, στην Ισπανία χορηγείται μόνο σε πολίτες 60 εως 65 ετών και εκείνοι κάνουν «ουρές» για μια δόση. Στη Ρουμανία από την άλλη ο κόσμος δεν εμφανίζεται στα ραντεβού του.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top