Μέτρα για κορωνοϊό: 1.310 παραβάσεις χθες και πρόστιμα ύψους 409.450 ευρώ

Κομμωτήρια, παντοπωλεία, καφετέριες και ιχθυοπωλείο στους ελέγχους της ΕΛΑΣ

Μετά το Πάσχα το άνοιγμα της εστίασης κι αυτό στους εξωτερικούς χώρους- Τι λένε οι επιχειρηματίες/ ρεπορτάζ κεντρικού δελτίου ειδήσεων  Star

Οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού συνεχίζονται από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α.,Σ.ΕΠ.Ε., Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία). Χθες, Τετάρτη 7/4 διενεργήθηκαν συνολικά 82.717 έλεγχοι και καταγράφηκαν 1.310 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων. Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 409.450 €.

Κορωνοϊός: Ρεκόρ εισαγωγών χθες στα νοσοκομεία- Παραπάνω από τα εξιτήρια

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον όγκο 71.487 ελέγχων και ανάμεσα στις κυριότερες παραβάσεις ήταν η μη χρήση μάσκας, η μη νόμιμη μετακίνηση, η μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου, η διοργάνωση και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις.

Κορωνοϊός: 3.228 νέα κρούσματα σήμερα- Αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι ασθενείς

O αριθμός των ελέγχων και των παραβάσεων στη χώρα, χθες Τετάρτη 8 Απριλίου- πηγή Εθνική Αρχή Διαφάνειας

O αριθμός των ελέγχων και των παραβάσεων στη χώρα, χθες Τετάρτη 8 Απριλίου- πηγή Εθνική Αρχή Διαφάνειας

Ειδικότερα:

 1. έγιναν τέσσερεις συλλήψεις για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων.
 2. επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 3.000€ σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέρια - καφενείο) για εξυπηρέτηση πελατών σε εξωτερικό χώρο ευθύνης καταστήματος στην Περιφέρεια Ηπείρου.
 3. επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 3.000€ σε τρία κουρεία – κομμωτήρια για μη τήρηση του καταλόγου ραντεβού στην Περιφέρεια Αττικής.
 4. πρόστιμα συνολικού ύψους 3.000€ σε δύο παντοπωλεία και ένα κουρείo – κομμωτήριo για υπέρβαση του ωραρίου, στην Περιφέρεια Αττικής.
 5. πρόστιμα συνολικού ύψους 3.000€ σε 10 καταστήματα για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος, στην Περιφέρεια Αττικής.
 6. πρόστιμο ύψους 3.000€ σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος γιατί επέτρεψε την παραμονή πελατών εντός του καταστήματος στην Περιφέρεια Αττικής.
 7. πρόστιμο ύψους 3.000€ σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος γιατί για παραβίαση των μέτρων αποφυγής διασποράς κορονοϊού στην Περιφέρεια Αττικής.
 8. πρόστιμο ύψους 5.000€ σε έναν ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
 9. πρόστιμο ύψους 5.000€ σε έναν εκπρόσωπο αγροτικού συνεταιρισμού για διοργάνωση εκδήλωσης άνω των 30 ατόμων, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
 10. πρόστιμο ύψους 3.000€ σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για παραμονή πελατών στον εξωτερικό χώρο ευθύνης του καταστήματος, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
 11. Το Λιμενικό επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 3.600€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια.
 12. Η Δημοτική Αστυνομία Αθηνών επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 300€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση.
 13. Η ΔΙ.Μ.Ε.Α. επέβαλε πρόστιμο ύψους 300€ σε ένα φυσικό πρόσωπο για μη χρήση μάσκας προστασίας, στην Περιφέρεια Αττικής.
 14. Η ΔΙ.Μ.Ε.Α. επέβαλε πρόστιμο ύψους 300€ σε ένα κατάστημα για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος στην Περιφέρεια Αττικής.
 15. Η ΕΑΔ επέβαλε πρόστιμο ύψους 300€ σε ιχθυοπωλείο λόγω μη ανάρτησης του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος, στον Δήμο Καισαριανής.

Το 1520 δέχτηκε συνολικά 929 κλήσεις, που αφορούσαν α) σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και β) καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Το πρόγραμμα των ελέγχων έχει αναθεωρηθεί βάσει των νέων μέτρων που ισχύουν για κάθε περιοχή ανάλογα με το επίπεδο επιδημιολογικής επιβάρυνσής της, δίνοντας έμφαση στις περιοχές αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, μεταξύ των οποίων και η περιοχή της Αττικής, για τις δραστηριότητες, τους φορείς και τις οντότητες που εμπίπτουν στο περιβάλλον του ελέγχου.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top