Κορωνοϊός: Μπορώ να ακυρώσω το ραντεβού και να αντικαταστήσω το εμβόλιο;

Η ανακοίνωση των φαρμακοποιών

Τα εμβολιαστικά κέντρα αυξάνονται και νέες ομάδες πολιτών παίρνουν σειρά - ρεπορτάζ κεντρικού δελτίου ειδήσεων Star 1/4/21

Κοσμοσυρροή παρατηρείται στα φαρμακεία από πολίτες που ζητούν να αντικαταστήσουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, με το οποίο έχουν προγραμματιστεί να εμβολιαστούν. Μάλιστα, εξαιτίας αυτού του φαινομένου που παρατηρείται, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, με ανακοίνωσή του, διευκρινίζει ότι η πλατφόρμα προγραμματισμού για εμβολιασμό Covid -19 δε δίνει τη δυνατότητα επιλογής ή αντικατάστασης του εμβολίου.

Θεοδωρίδου για εμβόλιο AstraZeneca: Τι ισχύει με τις θρομβώσεις

Καλεί δε, τους πολίτες να μην προσέρχονται στα φαρμακεία γι’ αυτόν τον λόγο και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και τον συγχρωτισμό.

Εμβολιασμοί: 1,5 εκατομμύριο αναμένονται να γίνουν μέσα στον Απρίλιο

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου

«Επειδή παρατηρήθηκε το φαινόμενο πολλοί πολίτες να προσέρχονται στα φαρμακεία μετά τον προγραμματισμό τους για εμβολιασμό για να αντικαταστήσουν το εμβόλιο, το οποίο έχει επιλεγεί από το σύστημα, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος διευκρινίζει ότι η πλατφόρμα προγραμματισμού για εμβολιασμό COVID -19 δε δίνει αυτή την δυνατότητα.

Επομένως για επιδημιολογικούς λόγους και για την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων και συγχρωτισμού παρακαλούνται οι πολίτες να μην προσέρχονται στα φαρμακεία για την αντικατάσταση του εμβολίου».

AstraZeneca: «Δραματική αύξηση θανάτων αν σταματήσουν οι εμβολιασμοί»

Eχει γίνει σαφές εξαρχής, εξάλλου, ότι οι πολίτες δε θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν το εμβόλιο με το οποίο θα εμβολιάζονται και πως θα το μαθαίνουν τη μέρα του εμβολιασμού τους.

Διευκρινίσεις Θεμιστοκλέους: «Δε θα επιλέγουν εμβόλιο οι πολίτες»

Πώς κλείνουμε το ραντεβού μας για τον εμβολιασμό

Οι πολίτες που επιθυμούν να εμβολιαστούν, μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους: 

  • σε φαρμακείο,
  • στα ΚΕΠ,
  • μέσω της άυλης συνταγογράφησης και
  • μέσω της ειδικής πλατφόρμας emvolio.gov.gr.  

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο πολίτης θα λάβει έναν κωδικό (αριθμό ή QR code) που θα χρησιμοποιήσει για το κέντρο εμβολιασμού. Μπορεί να αλλάξει το ραντεβού του μόνο μία φορά εντός 72 ωρών πριν από το πρώτο προγραμματισμένο ραντεβού για τον εμβολιασμό.  

Πώς ελέγχουμε αν μπορούμε να εμβολιαστούμε

Οι πολίτες μπορούν να ελέγξουν αν μπορούν να εμβολιαστούν με βάση την τρέχουσα χρονική περίοδο και πληθυσμιακή ομάδα, στέλνοντας SMS στο 13034.

Για να ελέγξουν τη δυνατότητα προγραμματισμού του εμβολιασμού, στέλνουν γραπτό μήνυμα (SMS) με ΑΜΚΑ (κενό) Επώνυμο στο 13034.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top