AstraZeneca: «Δραματική αύξηση θανάτων αν σταματήσουν οι εμβολιασμοί»

Ανησυχία από Βρετανό επιστήμονα

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού σε όλον τον κόσμο. AP Hub Video

Την ανησυχία ότι οι θάνατοι από κορωνοϊό στην Ευρώπη θα αυξηθούν δραματικά σε περίπτωση που σταματήσουν οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca εκφράζουν ειδικοί στη Μεγάλη Βρετανία.

Γερμανία: Μόνο για άτομα άνω των 60 ετών το εμβόλιο της AstraZeneca

Συγκεκριμένα, ο Dr Peter English, πρώην επικεφαλής της Βρετανικής Ιατρικής Ένωσης, δήλωσε ότι η αναστολή χορήγησης του εμβολίου θα προκαλέσει υπερβολικούς θανάτους που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί.

Pfizer: Ασφαλές το εμβόλιο για τα παιδιά 12 ετών και άνω

«Μια απόφαση αναστολής μπορεί να θεωρηθεί ως προληπτική. Αλλά εάν οι άνθρωποι δεν εμβολιάζονται, επειδή η χορήγηση του εμβολίου αναστέλλεται, ή λόγω της πτώσης της εμπιστοσύνης στο εμβόλιο, μερικοί από αυτοί θα αρρωστήσουν από Covid-19. Και κάποιοι από αυτούς θα πεθάνουν. Οποιαδήποτε απόφαση διακοπής χορήγησης του εμβολίου θα προκαλέσει άμεσα υπερβολικούς, αποφευκτέους θανάτους Covid-19»

Επίσης, αναφορικά με τα περιστατικά θρομβώσεων, τόνισε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι προκαλούνται από τον εμβολιασμό, «παρά απλώς συνδέονται με αυτόν, σε άτομα που θα είχαν ούτως ή άλλως τέτοιες καταστάσεις».

Τέλος, τόνισε ότι λόγω της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων στην Ευρώπη, «το κάθε ρίσκο που προκαλείται από τον εμβολιασμό πρέπει να τεθεί απέναντι στο ρίσκο της ασθένειας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top