Εμβολιασμοί: 1,5 εκατομμύριο αναμένονται να γίνουν μέσα στον Απρίλιο

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει 1.700.000 εμβολιασμοί

Τα εμβολιαστικά κέντρα αυξάνονται και νέες ομάδες πολιτών παίρνουν σειρά - ρεπορτάζ κεντρικού δελτίου ειδήσεων Star

Το πρόγραμμα «Ελευθερία» ανεβάζει στροφές. Ενάμιση εκατομμύριο εμβολιασμοί αναμένεται να γίνουν μέσα στον Απρίλιο. Τα εμβολιαστικά κέντρα αυξάνονται και νέες ομάδες πολιτών παίρνουν σειρά. 

Στη «μάχη» κατά της πανδημίας μπήκαν από την 1η Απριλίου δύο νέα mega εμβολιαστικά κέντρα, στο  Περιστέρι και το Ελληνικό. Τα εμβολιαστικά κέντρα φτάνουν πλέον τα 1.042 και στελεχώνονται από 3.500 υγειονομικούς. Ακόμη 272 κέντρα θα λειτουργήσουν μέσα στον μήνα. 

Σε λειτουργία τα δύο mega εμβολιαστικά κέντρα σε Ελληνικό και Περιστέρι

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει 1 εκατ. 700 χιλιάδες εμβολιασμοί και 1.5 εκατομμύριο ακόμη αναμένεται να γίνουν μέσα στον Απρίλιο. 

H Ελλάδα θα έχει εμβολιάσει το 57,14% του πληθυσμού της ως το τέλος Ιουνίου

Πρώτη μέρα λειτουργίας για το mega εμβολιαστικό κέντρο στο Περιστέρι- φωτογραφία Eurokinissi

Πρώτη μέρα λειτουργίας για το mega εμβολιαστικό κέντρο στο Περιστέρι- φωτογραφία Eurokinissi​​​​​​

«Παρά τον άσχημο καιρό είχαμε 1.300 ραντεβού με προοπτική να αυξηθούν μέχρι τα 5.000. Η λειτουργία ενός εμβολιαστικού κέντρου στα νότια προάστια αποτελεί ένα μεγάλο γεγονός και μεγάλη διευκόλυνση για να ξεκινήσουμε αυτήν την ασπίδα στην ανοσία» είπε ο αντιδήμαρχος Υγείας του Ελληνικού, Κωνσταντίνος Μινόπουλος.

Ιταλία: Όποιος υγειονομικός αρνηθεί να εμβολιαστεί δε θα πληρώνεται

Κάποιοι ωστόσο επηρεάστηκαν από όσα ακούγονται για το εμβόλιο της Astrazeneca και ακύρωσαν το ραντεβού τους. 

Εμβολιασμοί: Το 10,1% στην Ελλάδα έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το κέντρο υγείας της Αγίας Παρασκευής, όπου παρακολούθησε την διαδικασία εμβολιασμού της ομάδας ασθενών υψηλού κινδύνου. Ο πρωθυπουργός τόνισε πως ένα πολύ μεγάλο μέρος των χρημάτων του ταμείου ανάκαμψης θα διατεθεί για την υγεία και πρόσθεσε ότι σκοπός είναι «ο κάθε ασθενής να έχει πια ένα ψηφιακό φάκελο και να μπορούν όλοι να γνωρίζουν με απόλυτο σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα, αλλά να γνωρίζουν όλοι όσοι πρέπει να γνωρίζουν, μάλλον, το πλήρες ιατρικό ιστορικό του κάθε συμπολίτη μας».

Εμβολιασμοί: 2 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τους πολίτες 65-69 ετών

Αύριο πάντως ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 65- 69 και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες ομάδες υψηλού κινδύνου.  Μέχρι τις αρχές Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι συμπολίτες μας άνω των 60 και όσοι έχουν  βαριά υποκείμενα νοσήματα, με τουλάχιστον μία δόση. 

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top