Ιταλία: Όποιος υγειονομικός αρνηθεί να εμβολιαστεί δε θα πληρώνεται

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε γιατρούς, νοσοκόμους και φαρμακοποιούς

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού σε όλη την Ευρώπη. AP Hub Video

Υποχρεωτικός θα είναι ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού για τους υγειονομικούς υπαλλήλους στην Ιταλία, όπως ανακοίνωσε η ιταλική κυβέρνηση. Όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν θα έχουν επιπτώσεις.

Pfizer: Αποτελεσματικό το εμβόλιο και για τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη

Το μέτρο ισχύει για το προσωπικό του ιταλικού εθνικού συστήματος υγείας αλλά και για το εκείνο των ιδιωτικών κλινικών, ιατρείων και διαγνωστικών κέντρων.

Όσοι γιατροί, νοσοκόμοι ή φαρμακοποιοί αρνηθούν να υποβληθούν σε εμβολιασμό ή θα μετατίθενται σε τομείς που δεν προβλέπουν επαφές με ασθενείς και ευάλωτες κατηγορίες, ή θα μπορεί να παύεται η καταβολή του μισθού τους, αν χρειαστεί και μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου του 2021.

Κορωνοϊός: Καταστράφηκαν 15 εκατ. δόσεις εμβολίου της J&J από... λάθος

Παράλληλα, το ιταλικό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε μέτρο το οποίο ορίζει πως όταν οι γιατροί ακολουθούν τους προβλεπόμενους κανόνες, κατά την χορήγηση του εμβολίου, δε θα φέρουν ευθύνη για τυχόν παρενέργειες που μπορεί να προκύψουν.

Lockdown στην Ιταλία: Παράταση των περιοριστικών μέτρων μέχρι τέλη Απριλίου

Οι απαγορεύσεις και οι περιορισμοί στην μετακίνηση των πολιτών θα ισχύσουν σε όλη την Ιταλία, μέχρι τα τέλη Απριλίου (με ισχύ κόκκινης και πορτοκαλί ζώνης) εκτός και αν τα επιδημιολογικά στοιχεία επιτρέψουν, στο μεταξύ, χαλάρωση των μέτρων αυτών.

Τα παιδιά που πηγαίνουν σε παιδικούς σταθμούς, στο Δημοτικό και στην Α' Γυμνασίου, αμέσως μετά το Καθολικό Πάσχα (δηλαδή από τις 6 Απριλίου) θα μπορέσουν να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top