Εμβολιασμοί: 2 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τους πολίτες 65-69 ετών

Ποιοι μπορούν να κάνουν νωρίτερα το εμβόλιο - Τι είπε ο Μ. Θεμιστοκλέους

Όσα είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους για το πρόγραμμα εμβολιασμών στη χώρα μας. (29/3)

Την Παρασκευή 2 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού για την ηλικιακή ομάδα 65-69 ετών, όπως ανακοίνωσε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Εμβολιασμοί: Το 10,1% στην Ελλάδα έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση

Σχετικά με τις αδιάθετες δόσεις, ο κ. Θεμιστοκλέους υπογράμμισε ότι η καθολική εφαρμογή του μέτρου αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες. Σε αυτή την περίπτωση, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα μπορούν να δηλώσουν την συμμετοχή τους στην πλατφόρμα και να μπουν σε λίστα αναμονής.

Εμβολιασμοί: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις ηλικίες 70 - 74 ετών

Συγκεκριμένα, εφόσον υπάρχει κάποια διαθέσιμη δόση εμβολίου, η πλατφόρμα θα επιλέγει τον επόμενο στην λίστα αναμονής. Ο ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο σε ποιο εμβολιαστικό κέντρο θα πρέπει να μεταβεί ώστε να εμβολιαστεί. Έτσι, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιάζονται νωρίτερα.

Επίσης, ο κ. Θεμιστοκλέους επεσήμανε ότι από την 1η Απριλίου ενεργοποιούνται όλα τα διαθέσιμα εμβολιαστικά κέντρα, συμπεριλαμβανομένων των κέντρων σε Ελληνικό και Περιστέρι.

Τα στοιχεία για τους εμβολιασμούς στη χώρα μας

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 1.630.000 εμβολιασμοί και το ποσοστό κάλυψης του πληθυσμού «αγγίζει» το 10,1%. Μόνο σήμερα 26.000 πολίτες έκαναν το εμβόλιο.

Πιο συγκεκριμένα, 1.065.000 συμπολίτες μας έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση (ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 10,14%), ενώ 565.000 συμπολίτες μας έχουν κάνει και τις δύο δόσεις.

Ο μέσος όρος εμβολιασμών ανά ημέρα (κυλ. 7ημερο) είναι 224.018.

Τα προγραμματισμένα ραντεβού φθάνουν τα 1.993.733, ενώ το ποσοστό επιτυχημένων ραντεβού είναι 97%. Τον μήνα αυτό υιοθετήθηκε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο η έναρξη υλοποίησης της Ελληνικής πρότασης για την διευκόλυνση των μετακινήσεων μέσω έκδοσης πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top