Τουρισμός: Ένα ακόμα νησί του Αιγαίου είναι «Covid free»

Αναλυτικά τα νησιά όπου έχουν εμβολιαστεί όλοι οι κάτοικοι

Δείτε το ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (1/4) για τα covid free νησιά της Ελλάδας 

Έτοιμα να υποδεχτούν τους πρώτους τουρίστες είναι τα μικρά νησιά της Ελλάδας. Η Χάλκη είναι covid free, καθώς όλοι οι κάτοικοι έχουν εμβολιαστεί.

Τουρισμός: 10 ελληνικά νησιά στην «κορυφή» της λίστας της «Daily Telegraph»

Στη Χάλκη ζουν 350 κάτοικοι. Όχι μόνο δεν είχαν κανένα κρούσμα κορωνοϊού στο νησί, αλλά πλέον όλοι είναι εμβολιασμένοι, χτίζοντας έτσι ένα τείχος προστασίας τόσο για τους ίδιους όσο και για τους τουρίστες. Το μικρό νησί που βρίσκεται μεταξύ Ρόδου και Τήλου εκτός από γαλήνη, καταγάλανα νερά και καλό φαγητό προσφέρει τώρα και ασφάλεια. 

«Περιμένουμε από δω και μπρος να δούμε τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελληνικής κυβέρνησης στο πότε θα ανοίξει ο τουρισμός και με ποια πρωτόκολλα, εμείς ως νησί είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τον κόσμο μας όπως έγινε και πέρυσι» είπε ο δήμαρχος του νησιού.

Στις 9 Απριλίου οι εμβολιασμοί στην Αμμουλιανή

Ένα ακόμη νησί που αναμένεται να προστεθεί στη λίστα των covid free προορισμών, είναι η μαγευτική Αμμουλιανή, το νησί του Αριστοτέλη, στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής.

Οι 500 μόνιμοι κάτοικοι αναμένεται να εμβολιαστούν στις 9 Μαρτίου. «Το 90% του νησιού θα εμβολιαστεί αλλά φέτος θα έχουμε μια καλή χρονιά στον τουρισμό.Το νησί μας θα είναι covid free» ανέφερε ο πρόεδρος της κοινότητας της Αμμουλιανής. 

Τουρισμός: Αυτά είναι τα «Covid free» νησιά της Ελλάδας

Οι κάτοικοι από τη μεριά τους υποστηρίζουν ότι όσο πιο γρήγορα εμβολιαστούν, τόσο το καλύτερο για τους ίδιους αλλά και για τους επισκέπτες που δε θα φορβούνται.

Τα covid free νησιά της Ελλάδας

Ήδη πολλά από τα νησιά που έχουν λιγότερους από 1.000 κατοίκους έχουν ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς τους. Αυτά είναι τα:

  • Καστελόριζο,
  • Μεγανήσι,
  • Καστός,
  • Θύμαινα,
  • Ψαρά,
  • Κάλαμος,
  • Φούρνοι και
  • Οινούσσες 
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top