Θυρίδες Χαλάνδρι: Και η Interpol στην έρευνα για τη ληστεία

Τι κατέθεσαν τέσσερα άτομα «κλειδιά» - Το μήνυμα του κατηγορούμενου

Τι κατέθεσαν τα τέσσερα άτομα που εξατάζονται από τις αρχές για τη σχέση τους με τον κατηγορούμενο για την κλοπή των θυρίδων στο Χαλάνδρι. Βίντεο από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Διεθνείς διαστάσεις φαίνεται ότι παίρνει η υπόθεση ληστείας σε θυρίδες τράπεζας στο Χαλάνδρι, αφού και η Interpol «μπαίνει» στο παιχνίδι για την εξιχνίασή της.

Ριφιφί Ψυχικό: «Διατηρούσα στη θυρίδα το σίριαλ που γράφω» λέει ο 58χρονος

Σύμφωνα με πληροφορίες, κλιμάκια του οργανισμού θα συμμετέχουν τις επόμενες ώρες στην έρευνα, με αποστολή να διαλευκανθεί το πού βρίσκονται τα κλοπιμαία αξίας σχεδόν 8 εκατ. ευρώ.

Θυρίδες Χαλάνδρι: Προφυλακιστέος για τη ληστεία ο σύζυγος της Καμπουρέλη

Το περιεχόμενο των θυρίδων στο Χαλάνδρι

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των θυμάτων, το περιεχόμενων των θυρίδων που υπεξαιρέθηκαν έχεις ως εξής:

Από την πρώτη θυρίδα:

  • Πανάκριβα ρολόγια και κοσμήματα συνολικής αξίας 3 εκατ. ευρώ
  • 42.000 ευρώ σε μετρητά
  • Ιδιόχειρο σημείωμα, κάποια αντικείμενα και ένα μαύρο σιδερένιο κουτί, όπου βρέθηκε DNA του κατηγορούμενου

Από τη δεύτερη θυρίδα:

  • 1 εκ. ευρώ μετρητά
  • 15 χρυσές λίρες Αγγλίας
  • Κοσμήματα και ρολόγια άγνωστης αξίας

Από την τρίτη θυρίδα:

  • 138.000 ευρώ
  • 18.000 δολάρια
  • 14.700 λίρες Αγγλίας
  • 16.500 ελβετικά φράγκα
  • 87 χρυσές λίρες
  • 6 χρυσά νομίσματα
  • 3 σειρές χρυσά νομίσματα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας
  • Ρολόγια και κοσμήματα αξίας 1,5 εκατ. ευρώ

Από την τέταρτη θυρίδα:

  • Κοσμήματα και ρολόγια αξίας 1,5 εκατ. ευρώ
  • 75 χρυσές λίρες Αγγλίας

Εντός της θυρίδας είχαν απομείνει δύο κουτιά με κοσμήματα, ένα ζευγάρι σκουλαρίκια και ένα πουγκί με στυλό

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι τα ακριβά ρολόγια που βρέθηκαν στην κατοχή του κατηγορούμενου είναι καθαρά και σχετίζονται με τη λεία.

θυρίδες Χαλάνδρι κατηγορούμενος

Ο κατηγορούμενος για τη ληστεία σε θυρίδες στο Χαλάνδρι στον ανακριτή. Eurokinissi

Ριφιφί Χαλάνδρι: Τι κατέθεσαν τέσσερα πρόσωπα

Για την υπόθεση κατέθεσαν τέσσερα άτομα: η σύζυγος του κατηγορούμενου, Τέτα Καμπουρέλη, ο κοσμηματοπώλης που ήταν φίλος του 58χρονου επί πολλά χρόνια, μια σκηνογράφος – ενδυματολόγος και ο λογιστής του συλληφθέντα. Και οι τέσσερις , σύμφωνα με την αστυνομία και βάσει των καταθέσεών τους, πιστεύεται ότι δε γνώριζαν το παραμικρό για την υπόθεση και ο κατηγορούμενος είναι σχεδόν βέβαιο ότι έδρασε μόνος του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Άριας Καλύβα στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», η σκηνογράφος φέρεται να κατέθεσε ότι είχε έρθει πολύ κοντά με τον κατηγορούμενο, ο οποίος της ζήτησε να μετακομίσουν. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την κατάθεση της γυναίκας, της πρότεινε να αγοράσουν ένα ακίνητο αξίας 700.000 ευρώ και φέρεται να της ζητούσε επίμονα να βγάλει δάνειο στο όνομά της με τον ίδιο εγγυητή. Όταν η ίδια του απάντησε ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει, εκείνος φέρεται να της πρότεινε να την προσλάβει στην εταιρεία που διατηρεί προκειμένου να φανεί ότι έχει μεγαλύτερο εισόδημα.

Τέτα Καμπουρέλη

Στο πλευρό του άντρα της η Τέτα Καμπουρέλη. Eurokinissi

Αναφορικά με την κατάθεση του λογιστή, κλήθηκε να καταθέσει για τα καταστήματα αισθητικής. Ωστόσο, σύμφωνα με τη σύζυγο του κατηγορούμενου, ότι δεν συνεργάζονται εδώ και αρκετά χρόνια με τον συγκεκριμένο άνθρωπο.

Στο πρόσωπα που εξετάζονται από τις αρχές φέρεται να είναι και ένας άνδρας από το Μπαγκλαντές που ο φερόμενος ως δράστης της ληστείας τον είχε ορίσει ως πρόεδρο των ινστιτούτων αισθητικής της κ. Καμπουρέλη. Ωστόσο η ίδια δεν είχε ιδέα για τη θέση που είχε, σύμφωνα με όσα κατέθεσε. 

Τέλος, όσον αφορά τον κοσμηματοπώλη, εξετάστηκε η πιθανή εμπλοκή του λόγω επαγγέλματος και εξαιτίας της φιλίας 20 χρόνων που τον συνέδεαν με τον 58χρονο.

Ριφιφί Χαλάνδρι: Το μήνυμα του συζύγου της Καμπουρέλη μέσα από τη φυλακή

Το μήνυμα του κατηγορούμενου για τη ληστεία θυρίδων στο Χαλάνδρι. Αλήθειες με τη Ζήνα

Ο 58χρονος κατηγορούμενος και σύζυγος της γνωστής αισθητικού Τέτας Καμπουρελη, μίλησε αποκλειστικά στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», απευθύνοντας έκκληση να σεβαστούν την οικογένειά του και έστειλε το δικό του μήνυμα προς τους αγαπημένους του.

«Παρακαλώ όλον τον κόσμο να σεβαστεί τη δύσκολη στιγμή που περνώ εγώ και η οικογένειά μου και να αφήσουν όλοι τη δικαιοσύνη να επιτελέσει το έργο της και να μην προσπαθεί κανείς να την επηρεάσει ποικιλοτρόπως. Η γυναίκα και τα παιδιά μου δέχονται αήθη επίθεση και κατασπαράζονται στον βωμό της σκοπιμότητας. 

Η οικογένειά μου θα απέχει παντελώς από οποιαδήποτε πλέον δήλωση για να μπορέσει να εστιάσει στην αποκατάσταση του πόνου και την αθώωσή μου. Όποιος δεν το σεβαστεί αυτό θα με λυπήσει πολύ και όταν αθωωθώ θα είναι αργά. Στην πορεία μου στη ζωή αποδεικνύεται περίτρανα πώς είμαι ως άνθρωπος, πατέρας, σύζυγος και παππούς», ανέφερε μεταξύ άλλων και έστειλε το δικό τους μήνυμα προς την οικογένειά του:

«Θέλω να τους πως “Ψηλά το κεφάλι”, όπως μάθαμε όλα αυτά τα χρόνια που αγωνιζόμαστε στη ζωή».

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top