Φώτισε τον ουρανό η «Πανσέληνος των Σκουληκιών» - Από πού πήρε το όνομά της

Μαγευτικό θέαμα από κάθε γωνιά της χώρας

πανσέληνος

Φώτισε ο ουρανός το βράδυ της Κυριακής χάρη στην ανοιξιάτικη πανσέληνο που προσέφερε ένα μαγευτικό θέαμα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Επόμενη πανσέληνος θα σημειωθεί σε 30 ημέρες, δηλαδή στις 27 Απριλίου 2021.

Το πρώτο γεμάτο φεγγάρι της άνοιξης ονομάστηκε «πανσέληνος των σκουληκιών» από τους ιθαγενείς της Αμερικής. Σηματοδοτεί την περίοδο που το χώμα μεγαλώνει και βγαίνουν στην επιφάνεια τα σκουλήκια.

Η πανσέληνος από την Αργολίδα / Eurokinissi

Υπενθυμίζεται ότι στην αρχαιότητα, ο χρόνος δε χωριζόταν σε μήνες αλλά σε πανσελήνους. Έτσι οι λαοί έδιναν διαφορετικά ονόματα στα γεμάτα φεγγάρια ώστε να προσδιορίζουν τον χρόνο.

Αντίστοιχα ονόματα είναι: 

Η Πανσέληνος του Ιανουαρίου λέγεται «Φεγγάρι του Λύκου», του Φεβρουαρίου «Φεγγάρι του Χιονιού», του Απριλίου ονομάζεται «Ροζ Φεγγάρι» από ένα μικρό λουλούδι που ανθίζει στη Βόρεια Αμερική και του Μαΐου «Φεγγάρι του Λουλουδιού», αφού τότε η φύση είναι σε πλήρη άνθιση.

Η πανσέληνος φώτισε τον ουρανό / Eurokinissi

Τον Ιούνιο λέγεται το «Φεγγάρι της Φράουλας» από τη συγκομιδή των φρούτων, του Ιουλίου «Φεγγάρι της Αστραπής» από τις δυνατές καλοκαιρινές μπόρες, του Σεπτέμβρη «Φεγγάρι της Σοδειάς», του Οκτώβρη «Φεγγάρι των Κυνηγών», του Νοέμβρη «Παγωμένο Φεγγάρι» και του Δεκέμβρη «Κρύο Φεγγάρι».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top