Φωτιά Μάτι: Ελεύθερος με εγγύηση ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής

Αγανακτισμένοι οι συγγενείς των θυμάτων

Επίθεση από συγγενείς θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι δέχτηκε ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Βασίλης Ματθαιόπουλος, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύση μετά την απολογία του.

Μάτι: Η Πυροσβεστική ήξερε για νεκρούς πριν τη σύσκεψη με Τσίπρα

Ο τότε υπαρχηγός της πυροσβεστικής κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήματα που έχει έθεσε ο ανακριτής, Αθανάσιος Μαρνέρης, όπως αν ολιγώρησε στην αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας σκόπιμα με στόχο να προαχθεί.

Όλα αυτά τα δεδομένα είχε επικαλεστεί ο δικαστικός λειτουργος στο τρίτο του αίτημα για αναβάθμιση της κατηγορίας σε βαθμό κακουργήματος, κάτι που τελικά δεν έγινε δεκτό από την εισαγγελία προκαλώντας αγανάκτηση στους πληγέντες. 

Ελεύθερος με εγγύση ο Ματθαιόπουλος

Ο Βασίλης Ματθαιόπουλος, ο οποίος προήχθη σε αρχηγό της πυροσβεστικής μετά τη φωτιά, έδινε εξηγήσεις για περισσότερες από τρεις ώρες για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας κατά συρροή και της πρόκλησης σωματικών βλαβών από αμέλεια. Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 5000 ευρώ καθώς αρνήθηκε τις κατηγορίες. 

Στην τελική ευθεία η ανάκριση

Η Ανάκριση για τη φωτιά που «θέρισε» ζωές και περιουσίες το καλοκαίρι του 2018 βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία καθώς τις επίμενες ημέρες θα απολογηθούν και οι τελευταίοι κατηγορούμενοι. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top