Μάτι: Η Πυροσβεστική ήξερε για νεκρούς πριν τη σύσκεψη με Τσίπρα

Νέες αποκαλύψεις για την τραγωδία από την απολογία του πρώην αρχηγού

Νέες αποκαλύψεις για την τραγωδία στο Μάτι στο 2018, μετά τη φονική πυρκαγιά με τραγικό αποτέλεσμα 102 νεκρούς, φέρνει στο φως δημοσίευμα, βασισμένο στην απολογία του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής, Σωτήρη Τερζούδη.

Σύμφωνα με τον τότε αρχηγό, η Πυροσβεστική γνώριζε την ύπαρξη νεκρών πριν τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο ο τότε υπαρχηγός Βασίλης Ματθαιόπουλος το απέκρυψε.

«Την ενημέρωση στον Πρωθυπουργό την έκανε ο Ματθαιόπουλος, ο οποίος κατά το χρόνο της σύσκεψης με τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα έλαβε το λόγο αυθαίρετα, παρακάμπτοντας τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής, δηλαδή εμένα», αναφέρει στην απολογία του ο κ. Τερζούδης.

Μάτι: Απορρίφθηκε η αναβάθμιση των κατηγοριών για στελέχη της Πυροσβεστικής

Όπως τονίζει του έκανε εντύπωση το γεγονός ότι ο κ. Ματθαιόπουλος ήταν πολύ καλά ενημερωμένος για τη φωτιά στο Μάτι, ωστόσο δεν είχε ενημερώσει, ως όφειλε, τον ίδιο.

«Απορία μου προκάλεσε επίσης το γεγονός ότι αν και είχε ολοκληρωθεί η καταστροφή από την πυρκαγιά στο Μάτι, ο κ. Ματθαιόπουλος ξεκίνησε την ενημέρωση του πρωθυπουργού στη σύσκεψη από άλλες πυρκαγιές, οι οποίες δεν είχαν ούτε ανθρώπινα θύματα ούτε παρόμοιες καταστροφές», σημειώνει ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής, ο οποίος ξεκαθαρίζει πως ήταν γνωστό πως υπήρχαν θύματα, αλλά όχι ο ακριβής αριθμός τους.

Ο κ. Τερζούδης υποστήριξε, εξάλλου, ότι ο διοικητής του Συντονιστικού Κέντρου και αρμόδιος για τα εναέρια μέσα Ιωάννης Φωστιέρης τον είχε παρακάμψει και ενημέρωνε τον Νίκο Τόσκα, που αναλάμβανε, όπως λέει, επιχειρησιακές πρωτοβουλίες.

«Ο κ. Φωστιέρης συνεπώς έδινε στον αρχηγό του, δηλαδή εμένα, ελλιπή πληροφόρηση για την επιχειρησιακή δράση των εναέριων μέσων. Την ίδια ακριβώς ελλιπή ενημέρωση είχα και από τον κ. Ματθαιόπουλο», τονίζει.

Μάλιστα, ο Γιάννης Φωστιέρης φέρεται να έχει πει έξι φορές τη φράση «είναι εντολή υπουργού», όπως φαίνεται στις απομαγνητοφωνήσεις του συντονιστικού κέντρου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top