Μαλεσίνα: Ένας γάμος και τα ανοιχτά καφενεία έφεραν 12 νεκρούς από κορωνοϊό

Μεγάλη η λίστα των θυμάτων στην τοπική κοινότητα της Φθιώτιδας

Δώδεκα νεκρούς από κορωνοϊό μετρά η Μαλεσίνα μέσα σε 19 μέρες, μετά από έναν γάμο που έγινε στην περιοχή και είχε σαν αποτέλεσμα τη διασπορά του ιού στην τοπική κοινότητα. 

Κορωνοϊός: Νεκρός 44χρονος πατέρας δύο παιδιών στη Μαλεσίνα

Οι δέκα από τους νεκρούς ήταν από τη Μαλεσίνα, μεταξύ των οποίων ένας 38χρονος κι ένας 44χρονος χωρίς υποκείμενα νοσήματα και οι δύο νεκροί από το Καλαπόδι, ένα χωριό που ζουν κυρίως ηλικιωμένοι. 

Σύμφωνα με τους κατοίκους και τον μητροπολίτη στον συγκεκριμένο γάμο, από όπου ξεκίνησε η διασπορά, μέσα στην εκκλησία βρίσκονταν 30 άτομα κι έξω από αυτήν 200, με αποτέλεσμα στις 28 Φεβρουαρίου η Μαλεσίνα να μπει στο κόκκινο.

Μαλεσίνα: Νεκρά από κορωνοϊό δύο αδέρφια - Κατέληξαν με διαφορά λίγων ωρών

Στις 3 Μαρτίου η περιοχή θρήνησε τον πρώτο νεκρό από κορωνοϊό, έναν άνδρα 84 ετών. Τις επόμενες μέρες έχασαν τι ζωή τους κι άλλοι άνθρωποι, τρεις εξ αυτών μέσα σε μόλις δύο μέρες. 

Επρόκειτο για μια 69χρονη κι έναν 38χρονο πατέρα, ο οποίος κατέληξε το Σάββατο 20 Μαρτίου. Τα ξημερώματα της Κυριακής πέθανε ο 44χρονος, πατέρας δύο παιδιών, ο οποίος δεν είχε κανένα υποκείμενο νόσημα. 

Κορωνοϊός: Η περιοχή με το σκληρότερο lockdown στην Ελλάδα

Παράλληλα, 50 ακόμα κάτοικοι της περιοχής μολύνθηκαν από κορωνοϊό και νοσηλεύονται. 

Ο δήμαρχος Λοκρών, μιλώντας στο ΣΚΑΪ είπε πως η Μαλεσίνα πλήρωσε πολύ βαρύ τίμημα από την εξάπλωση της ασθένειας.

«Είναι πολύ δύσκολα, φοβούνται πολύ. Το χωριό τόσο ερημικό δεν ήταν ούτε στο πρώτο lockdown» είπε κάτοικος της περιοχής. «Η κατάσταση είναι τραγική, το κακό πληρώνουν στο χωριό μας οι νέοι άνθρωποι» είπε ένας άλλος στον ΣΚΑΪ.

Η εικόνα τώρα στην περιοχή είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, όταν αντίκριζε κανείς ανοιχτά καφενεία με τους πελάτες να παρακολουθούν ποδοσφαιρικούς αγώνες. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο του Star εδώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top