Παπαευαγγέλου: Γιατί δεν αποδίδουν τα μέτρα στην Αττική

Στο 6% ο δείκτης θετικότητας στη χώρα

Αύξηση παρουσίασε ο δείκτης θετικότητας στην Ελλάδα, ο οποίος «σκαρφάλωσε» στο 6% από 4,5% που βρισκόταν πριν, σύμφωνα με την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου. 

Κορωνοϊός: Νέο «μαύρο» ρεκόρ με 649 διασωληνωμένους - 2.785 νέα κρούσματα

Όπως είπε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, παρατηρείται σχετική σταθεροποίηση σε κάποιες περιφερειακές ενότητες στην Αττική, στην Πελοπόννησο, στη Δυτική Ελλάδα και στο Ιόνιο. Αντιθέτως σε άλλες περιοχές όπως στην Κεντρική Μακεδονία, υπάρχει αυξητική τάση.

Έντονη πίεση υπάρχει και  στα νοσοκομεία της χώρας, με την Αττική να «ασφυκτιά». Η πίεση αυξάνεται και στα νοσοκομεία της Αχαΐας, της Θεσσαλονίκης και της Κρήτης.

Γιατί δεν αποδίδουν τα μέτρα στην Αττική

Τα αυστηρά μέτρα λειτούργησαν σε αρκετές περιοχές της χώρας, οι οποίες βρίσκονταν στο «κόκκινο» με το επιδημιολογικό φορτίο να παρουσιάζει μείωση. Ωστόσο, το lockdown στην Αττική φαίνεται πως δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Κρούσματα σήμερα: 1.281 στην Αττική - Στο «κόκκινο» το κέντρο της Αθήνας

Η κ. Παπαευαγγέλου εξήγησε ότι τα μέτρα είναι αποτελεσματικά σε άλλες αστικές και ημιαστικές περιοχές. «Δεν πιστεύουμε ότι στην Αττική ο κόσμος τηρεί τα μέτρα λιγότερο» τόνισε η λοιμωξιολόγος.

Ξεκαθάρισε όμως ότι στην Αττική μένουν εκατομμύρια πολίτες, με αποτέλεσμα να είναι πολύ εύκολη η διασπορά του ιού. «Μπορεί στο λεκανοπέδιο να μη βιώσαμε την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων όσο την είδαμε τον Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη, αλλά δεν αποδίδουν τα μέτρα όσο θα θέλαμε» είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top