Αρχαιοφύλακες: Βιαστική η απόφαση να ανοίξουν οι αρχαιολογικοί χώροι

Υποστηρίζουν ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για ασφαλή λειτουργία

Στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star στις 17/3 τι αναμένεται να ανοίξει από το ερχόμενο κιόλας Σαββατοκύριακο (20-21/3) και από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου

​​​Τις επιφυλάξεις της σχετικά με το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων εκφράζει η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων. Όπως λένε ανησυχούν για «το βιαστικό της συγκεκριμένης απόφασης, λόγω της μεγάλης έξαρσης κρουσμάτων Covid-19 και επιβάρυνσης του συστήματος υγείας».

Eν αναμονή της χαλάρωσης των μέτρων- Τα κριτήρια των ειδικών για αποφάσεις

Επισημαίνουν ότι «δεν έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες διαδικασίες για τα πρωτόκολλα ασφαλούς λειτουργίας των υπηρεσιών» και παράλληλα εκτιμούν ότι δεν υπάρχει «κανένα ουσιαστικό όφελος για την οικονομία της χώρας, εφόσον ο τουρισμός δεν έχει ξεκινήσει».

Κορωνοϊός: Διχασμένοι οι επιστήμονες για τη χαλάρωση του lockdown

Σημειώνεται ότι οι πληροφορίες λένε πως στο σχέδιο της σταδιακής άρσης του lockdown, το οποίο ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί, περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων από την ερχόμενη Δευτέρα 22 Μαρτίου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων

«Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρουν ενδεχόμενο άνοιγμα Αρχαιολογικών Χώρων τη Δευτέρα 22/03/2021, θέλουμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας για το βιαστικό της συγκεκριμένης απόφασης, λόγω της μεγάλης έξαρσης κρουσμάτων Covid-19 και επιβάρυνσης του συστήματος υγείας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η επαναλειτουργία Αρχαιολογικών χώρων πέρυσι πραγματοποιήθηκε στις 18/05/2020, όταν καταγράφονταν περίπου 20 κρούσματα ημερησίως.

Επιπλέον, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες διαδικασίες για τα πρωτόκολλα ασφαλούς λειτουργίας των υπηρεσιών. Τέλος κατανοούμε την ανάγκη επαναλειτουργίας των Αρχαιολογικών χώρων, αλλά δεν εκτιμούμε ότι υπάρχει κανένα ουσιαστικό όφελος για την οικονομία της Χώρας, εφόσον ο τουρισμός δεν έχει ξεκινήσει.

Ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι η επανεξέταση της συγκεκριμένης ημερομηνίας πρέπει να συζητηθεί σοβαρά».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top