Έβρος: Πυροβολισμοί στον αέρα από Τούρκους στρατιώτες

Διπλή πρόκληση από την Άγκυρα

Διπλή πρόκληση σημειώθηκε στην Άγκυρα. Στις 5 και στις 7 Μαρτίου Τούρκοι στρατιώτες πυροβόλησαν δυο φορές κι αυτό πιστοποιείται από την έκθεση της Frontex. Είναι ακριβώς ένας χρόνος μετά την προσπάθειά τους για εισβολή πέρσι από τα σύνορά μας. 

Οι βολές έγιναν από Τούρκους στρατιώτες και στις δυο περιπτώσεις. 

Οι Τούρκοι πυροβόλησαν στον αέρα με αποτέλεσμα τα μικτά κλιμάκια των Ελλήνων και Γερμανών συνοριοφυλάκων που λειτουργούν υπό την ομπρέλα του frontex να σπεύσουν στα αναχώματα για να προφυλαχθούν. 

Έβρος: Τούρκοι δείχνουν σε διακινητές μεταναστών νέο πέρασμα!

Το περιστατικό έγινε στην περιοχή του Τυχερού Έβρου και προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στους Ευρωπαίους συνοριοφύλακες.  

Ο επικεφαλής του Frontex ενημέρωσε με επιστολές τον αντιπρόεδρο της κομισιόν κύριο Σχοινά, και την επίτροπο αρμόδια για θέματα μετανάστευσης, κυρία Γιόχανσον. 

Οι Γερμανοί αξιωματούχοι συνέταξαν επιστολές στις οποίες παρουσιάζουν τα περιστατικά και μάλιστα σε ένα από αυτά ... την ώρα των πυροβολισμών ακουγόταν και ο εθνικός ύμνος.

Ανάλογα περιστατικά είχαν σημειωθεί την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2020 στον απόηχο της κρίσης που είχε δημιουργηθεί στα σύνορα Ελλάδας -Τουρκίας όταν οι Τουρκοι επιχείρησαν να προωθήσουν χιλιάδες αβοήθητους μετανάστες στην Ευρώπη.      

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top