Λιγνάδης: Κατέθεσε ο τρίτος μηνυτής- Πιθανή έρευνα για πορνογραφία ανηλίκων

Άλλαξε την ημερομηνία βιασμού στην κατάθεσή του ο Αιγύπτιος

Νέες εξέλιξεις στην υπόθεση του ηθοποιού - σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη φέρνει η τέταρτη κατάθεση του Αιγύπτιου την Παρασκευή στην ανακρίτρια, ενώ με βάσει την κατάθεση του τρίτου μηνυτή ο εισαγγελέας θα κρίνει πλέον αν ο ηθοποιός και σκηνοθέτης πρέπει να ελεγχθεί και για πορνογραφία ανηλίκων. 

Ο ίδιος υποστήριξε ότι ο βιασμός του έλαβε χώρα στις 26 Ιουλίου και όχι στις 8 Αυγούστου, όπως είχε καταθέσει αρχικά. Είπε πως ένας φίλος του που ήταν μαζί του στην Επίδαυρο το 2015, τον βοήθησε στην έρευνα και κατέληξαν ότι το ταξίδι το είχαν κάνει 25, 26 και 27 Ιουλίου. Μάλιστα, υπέδειξε το ξενοδοχείο που έμειναν και κατέθεσε φωτογραφικό υλικό από το εσωτερικό του δωματίου.

Υπόθεση Λιγνάδη: Αιγύπτιος κατέθεσε ότι τον βίασε στην Επίδαυρο

Σύμφωνα με τον Πέτρο Κουσουλό και την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο Αιγύπτιος μπέρδεψε τις ημερομηνίες γιατί, όπως είπε, ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν τους επέτρεπε να αναρτήσουν φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να μην τον εκθέσουν. Έτσι, ο ίδιος ανέβασε μια φωτογραφία στο Instagram στις 8 Αυγούστου του 2015 και για αυτό νόμιζε ότι αυτή ήταν η ημερομηνία της σεξουαλικής κακοποίησης, που ισχυρίζεται ότι υπέστη. 

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο δεύτερος νεαρός, που ήταν μαζί του στην Επίδαυρο, προτίθεται να καταθέσει στην ανακρίτρια. Τη μοιραία ημέρα της κακοποίησης, υποστήριξε ότι εκείνος και ο φίλος του πήγαν πήγαν στο Ναύπλιο μαζί με τον Δημήτρη Λιγνάδη για να του δείξει την πόλη ενώ στη συνέχεια επέστρεψαν στο ξενοδοχείο όπου και έγινε ο βιασμός.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης επιμένει στην αθωώτητά του και ζητά κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση με το φερόμενο θύμα, καθώς και να κληθούν ως μάρτυρες οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου που «δήθεν» έμεινε, όπως λέει. 

Υπόθεση Λιγνάδη: Κατέθεσε και ο τρίτος μηνυτής

Κατέθεσε στη ΓΑΔΑ, στο πλαίσιο της έρευνας που συνεχίζεται, ο τρίτος μηνυτής στην υπόθεση Λιγνάδη, ο οποίος είπε ότι ο σκηνοθέτης του είχε δείξει στον υπολογιστή υλικό με ανήλικα. Ο εισαγγελέας θα κρίνει πλέον αν ο ηθοποιός και σκηνοθέτης πρέπει να ελεγχθεί και για πορνογραφία ανηλίκων. 

Ο δικηγόρος των μηνυτών, Γιάννης Βλάχος ζήτησε από ανακρίτρια την άρση απορρήτου επικοινωνιών προκειμένου να διερευνηθεί ο λογαριασμός Λιγνάδη στο Facebook για ενδεχόμενα ίχνη αναζητήσεων και ανταλλαγή μηνυμάτων και η ηλεκτρονική αλληλογραφία του σκηνοθέτη.

Νέα αναφορά – καταγγελία σε βάρος της ανακρίτριας θα καταθέσει ο Κούγιας

Ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας θα καταθέσει αύριο στην Αρεοπαγίτη Επιθεωρήτρια του Πρωτοδικείου Αθηνών αναφορά – καταγγελία κατά της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Ο γνωστός ποινικολόγος σε ανακοίνωση του υποστηρίζει ότι έχει στη διάθεση του «αδιάσειστα στοιχεία» από τα οποία «αποδεικνύεται χωρίς κανένα ενδοιασμό η παράνομη συνεργασία της ως άνω Ανακρίτριας με τους ψευδομηνυτές αλλά και τους αναξιόπιστους και ανήθικους μάρτυρες κατηγορίας, ένας εκ των οποίων έχει προσώρας αλλάξει τέσσερις φορές την κατάθεσή του».

Ο Αλέξης Κούγιας κατηγορεί την δικαστική λειτουργό ότι με τις ενέργειες της διαπράττει παράβαση καθήκοντος ενώ την εγκαλεί για έρευνες στο σπίτι του κατηγορούμενου χωρίς την παρουσία εισαγγελέα, την επιλεκτική δημοσιοποίηση δικογράφων σε συγκεκριμένο δημοσιογράφο καθώς και ότι αγνοεί τα αιτήματα του εντολέα του για «τη διεξαγωγή αυτονόητων ανακριτικών πράξεων».

Κατασχέθηκε και ο υπολογιστής του Δημήτρη Λιγνάδη

Το ανακριτικό έργο για την υπόθεση Λιγνάδη συνεχίζεται όχι μόνο με νέες καταθέσεις αλλά και ενδελεχή έρευνα στο σπίτι του σκηνοθέτη-ηθοποιού. Κατά τις έρευνες της Αστυνομίας στο διαμέρισμα του, κατασχέθηκε και ένας ασημί φορητός υπολογιστής, του οποίου το περιεχόμενο είναι μέχρι στιγμής άγνωστο. Βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας και ερευνάται.

Χθες, Δευτέρα, η ανακρίτρια έστειλε παραγγελία προκειμένου να γίνει έλεγχος και των λογαριασμών του Δημήτρη Λιγνάδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top