Σεισμός Ελασσόνα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ο Δήμος Λάρισας

Πάνω από 700 σπίτια με σοβαρές ζημιές

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε, πριν από λίγο, και ο δήμος της Λάρισας, καθώς εκατοντάδες σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Την ίδια ώρα, οι χιλιάδες σεισμόπληκτοι της Ελασσόνας περιμένουν ως «μάνα εξ ουρανού» τα τροχόσπιτα για να φύγουν από τις σκηνές. 

Έξι χιλιάδες άνθρωποι αυτή τη στιγμή είναι στον πρόχειρο καταυλισμό στο Δαμάσι Ελασσόνας, αφού 5 στα 8 σπίτια είναι μη κατοικήσιμα. Ωστόσο, ακόμα και σε αυτά που έχουν υποστεί μόνο ρωγμές οι κάτοικοι αποφεύγουν να μπουν μέσα, γιατί ακόμα και ένας μικρός μετασεισμός μπορεί να τα ισοπεδώσει. 

Πρώτο θύμα από τον σεισμό στην Ελασσόνα: Κατέληξε ο 83χρονος 

Όλοι τους, οικογένειες με μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι με προβλήματα υγείας, που αναρωτιούνται πόσο καιρό ακόμη θα είναι χωρίς στέγη. Είναι αναγκαίο να ανοίξουν, πλέον, τα τροχόσπιτα για να μπουν μέσα, και να στηθούν οι 60 οικισμοί που θα δώσουν «ανάσα» στους πληγέντες, οι οποίοι απόψε περνούν το έκτο βράδυ τους μέσα στην παγωνιά.

Σεισμός Ελασσόνα: «Ξεκόλλησαν» βράχια στα Μετέωρα

Ο κόσμος τρέμει για το τι θα ζήσει αύριο, αγωνιά και για τον κορωνοϊό αφού ολόκληρη τη μέρα όλοι συνωστίζονται μεταξύ τους. Υπάρχουν τα ράπιντ τεστ, όμως η συμμετοχή είναι μικρή, καθώς οι άνθρωποι είναι εξαντλημένοι.

Σεισμός Ελασσόνα: Ερείπιο το σχολείο στο Δαμάσι - Συγκλονιστικές εικόνες

Πριν από λίγο, και ο Δήμος Λάρισας κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, αφού ήδη έχουν δηλωθεί ζημιές σε περισσότερα από 700 σπίτια. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top