Παγώνη: «Από τον Σεπτέμβριο πετάμε τις μάσκες»

Στο peak τα κρούσματα αυτή την εβδομάδα - Πότε θα ξεκινήσει η αποκλιμάκωση

Στα μέσα αυτής της εβδομάδας τα κρούσματα θα φτάσουν στο peak και στη συνέχεια θα παρατηρηθεί πτώση, σημείωσε σήμερα το πρωί η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη.

Όπως τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο αριθμός των διασωληνωμένων αναμένεται να αυξηθεί λόγω των πολλών ασθενών που βρίσκονται στα νοσοκομεία τις τελευταίες ημέρες.

«Τα κρούσματα τα οποία νοσηλεύονται όλες αυτές τις ημέρες στα νοσοκομεία είναι πάνω από 3.000. Επομένως ένα ποσοστό από αυτούς θα διασωληνωθεί, ενώ μέχρι την Τετάρτη - Πέμπτη θα φτάσουμε στο peak των κρουσμάτων, μέχρι 2.600, και μετά θα αρχίσει η σταδιακή μείωση», ανέφερε η κ. Παγώνη.

Να ανοίξουν σχολεία και καταστήματα στις 16 Μαρτίου

Η κ.Παγώνη τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος τόσο των σχολείων όσο και των καταστημάτων στις 16 Μαρτίου με αυστηρά μέτρα προστασίας.

Όπως είπε, τα αποτελέσματα του lockdownθα αρχίσουν να φαίνονται σε 10 ημέρες. «Γι’ αυτό δεν έχει νόημα να μην ξεκινήσουμε από την επόμενη εβδομάδα να ανοίξουν σχολεία και καταστήματα με τους όρους που έχουμε πει και με αυστηρό έλεγχο. Νομίζω ότι θα είναι καλύτερα ο κόσμος να πάει στα καταστήματα, να φύγει και αυτή η ψυχολογική πίεση που έχει. Τα πάρτι που γίνονται είναι από αντίδραση, καθώς τα παιδιά δεν μπορούν να παραμένουν άλλο κλεισμένα», επισήμανε.

«Από τον Σεπτέμβριο πετάμε τις μάσκες»

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι από τον Σεπτέμβριο θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Ανέφερε ότι όποια δραστηριότητα ανοίξει, δε θα ξανακλείσει, λέγοντας «ελπίζω ότι αυτό θα είναι και το τελευταίο lockdown».

Μάλιστα, υποστήριξε ότι από Σεπτέμβριο «θα πετάξουμε και τις μάσκες» χάρη στα εμβόλια και στην ανοσία που θα έχει επιτευχθεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top