Κορωνοϊός: «Το 70% των νέων κρουσμάτων αφορά στη βρετανική μετάλλαξη»

Τι είπε στην ενημέρωση η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου

Στην αυξητική τάση που παρουσιάζει η πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας αναφέρθηκε σήμερα, Παρασκευή, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Κορωνοϊός: Πάνω από 2.200 τα νέα κρούσματα - 32 οι νεκροί

Όπως είπε, ο δείκτης θετικότητας άγγιξε το 4%, τη στιγμή που το 70% των νέων κρουσμάτων αφορούν στη βρετανική μετάλλαξη. Οι νοσηλείες έχουν αυξηθεί όπως επίσης και η πίεση στο σύστημα υγείας. Επιβαρυμένη είναι και η κατάσταση στην Αττική με μεγάλη διασπορά σε όλες τις γειτονιές, ενώ 37% αύξηση είχαμε και στην Θεσσαλονίκη. 

Μείωση στα κρούσματα σε ηλικίες 75 και άνω

Η κ. Παπαευαγγέλου έκανε λόγο για διπλασιασμό του επιδημιολογικού φορτίου τις τελευταίες 15 μέρες, με τα ενεργά κρούσματα να φτάνουν τα 16.500. Η ηλικιακή ομάδα  20-65  βρίσκεται στην κορυφή των νέων κρουσμάτων, ενώ μείωση παρουσιάζουν οι άνω των 75 ετών - και αυτό όπως είπε, οφείλεται στον εμβολιασμό.

Κρούσματα σήμερα: Τα μισά στην Αττική- Πόσα εντοπίστηκαν στην υπόλοιπη χώρα

Η πληρότητα των ΜΕΘ covid στην Αττική αγγίζει το 87% και καθημερινά στην επικράτεια καταγράφονται 330 εισαγωγές στα νοσοκομεία. Επανέλαβε ότι πρέπει να γίνει μια συλλογική προσπάθεια ώστε να κτίσουμε το τείχος ανοσίας με τον εμβολιασμό και να τηρούμε με αυστηρότητα τα μέτρα προστασίας.

Η χρήση της μάσκας είναι η πιο αποτελεσματική παρέμβαση, τόνισε η κ. Παπαευαγγέλου. «Ήμουν και παραμένων αισιόδοξη ότι θα τα καταφέρουμε» κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top