Lockdown: Χιλιομετρικό όριο για μετακίνηση με τον κωδικό «6»

Από τις 19:00 η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα

Ρεπορτάζ του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του Star για τα νέα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν.

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων και τα νέα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν στις 18:00. Η έξαρση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού και η πιεστική εικόνα των νοσοκομείων δεν αφήνουν άλλα περιθώρια για χαλάρωση. Σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή φέρεται να εισηγήθηκε να μπει όλη η Ελλάδα στο κόκκινο και κάποιες περιοχές σε «βαθύ κόκκινο».

Την ίδια ώρα, φαίνεται πως είμαστε πολύ κοντά στην εφαρμογή χιλιομετρικού ορίου για τις μετακινήσεις με τον κωδικό 6, ενώ η  κυκλοφορία των πολιτών αναμένεται να παραταθεί τα Σαββατοκύριακα, κατά μία ώρα, δηλαδή μέχρι τις 19:00.

Σαρηγιάννης στο star.gr: Πρόταση για lockdown τύπου Μαρτίου για 10 ημέρες

Στο επίκεντρο των ειδικών φέρεται να είναι οι επιβαρυμένες περιοχές. Στο τραπέζι των συζητήσεων ήταν και το καθολικό lockdown, όμως η κυβέρνηση δε επιθυμεί να επιστρέψουμε στα μέτρα του περασμένου Μαρτίου, καθώς θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για την οικονομία. 

Θωμαϊδης: «3.000 κρούσματα ημερησίως αν δε ληφθούν μέτρα»

Οι περιοχές που θα μπουν στον βαθύ κόκκινο

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι περιοχές που μπαίνουν σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου (δηλαδή βαθύ κόκκινο) είναι: Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ηράκλειο, Λευκάδα, Αρκαδία, Φθιώτιδα, Κορινθία, Αργολίδα, Χίος, Σάμος, Θεσπρωτία, Βοιωτία, Αιτωλοακαρνανία και η Αττική. 

Lockdown: Περιορισμοί στις μετακινήσεις με τους κωδικούς «6», «4» και «2»

Στο επίκεντρο των νέων μέτρων βρίσκονται οι περιορισμοί στις μετακινήσεις και την κυκλοφορία των πολιτών με sms στο 13033.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλαγές που θα υπάρξουν αφορούν εκτός το κωδικό «6» και τους κωδικούς «2» και «4».

Αλλάζει από αύριο ο κωδικός «6» - Μόνο με τα πόδια οι μετακινήσεις

Στον κωδικό «2» που αφορά στη μετακίνηση σε καταστήματα για αγορά ειδών πρώτης ανάγκης (όπως το σούπερ μάρκετ), υπάρχει η σκέψη να μπει περιορισμός χιλιομετρικής απόστασης, με βάση τον τόπο κατοικίας των πολιτών που είναι δηλωμένος στο κινητό τηλέφωνο. Ένα δεύτερο σενάριο θέλει να εξετάζεται η απαγόρευση των μετακινήσεων εκτός δήμου. 

Στον κωδικό «4» που αφορά στη βοήθεια σε άτομα που χρήζουν ανάγκη, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί θα πραγματοποιούν δειγματοληπτικό έλεγχο, ενώ δεν αποκλείεται και σε κάποιες περιπτώσεις ο αστυνομικός να συνοδεύει το άτομο προκειμένου να διαπιστώνει ότι μεταβαίνει όντως σε πρόσωπο που χρειάζεται βοήθεια.

Στον κωδικό «6» που αφορά στη μετακίνηση για σωματική άσκηση και βόλτα με κατοικίδιο, αυτή θα γίνεται αποκλειστικά με τα πόδια και χωρίς τη χρήση ΙΧ ή μοτοσυκλέτα, με σκοπό να μειωθούν οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο. 

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, και τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια,ενώ τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από αύριο. 

Lockdown: Τι αλλάζει τα Σαββατοκύριακα

Πιθανή είναι και η κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18:00 και η επέκτασή της έως τις 21:00 για όλες τις μέρες της εβδομάδας, καθώς το μέτρο φαίνεται ότι δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top