Lockdown: Σκέψεις για περιορισμούς στα SMS με κωδικό «4» και «6»

Πιο αυστηρά μέτρα αναμένεται να εισηγηθούν οι ειδικοί

Τι συζητήθηκε κατά τη σημερινή σύσκεψη στο Μαξίμου- ρεπορτάζ μεσημεριανού δελτίο ειδήσεων του Star

Αυστηρότερα μέτρα στην Αττική φαίνεται πως είναι προ των πυλών, καθώς τα υπάρχοντα μέτρα δεν έχουν φέρει τα επιθυμητά επιδημιολογικά δεδομένα.

Παρά το αυστηρό lockdown που τέθηκε σε ισχύ από τις 11 Φεβρουαρίου, στην πρωτεύουσα εξακολουθεί να συσσωρεύεται το μεγαλύτερο ιικό φορτίο επί πολλές εβδομάδες, ενώ την ίδια ώρα τα νοσοκομεία της ασφυκτιούν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι και σήμερα ο αριθμός των κρουσμάτων που θα ανκοινωθεί θα ξεπερνά τα 2.000 κρούσματα. 

Θωμαΐδης: «Καμία μείωση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής»

Η αλόγιστη χρήση των SMS με τους κωδικούς «4» και «6»

«Πονοκέφαλο» φαίνεται να προκαλεί η κατάχρηση των SMS στον αριθμό «6», με τους πολίτες του λεκανοπεδίου να μετακινούνται, με το αυτοκίνητο, στην άλλη άκρη της πόλης, για... άσκηση.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζεται είναι η χρήση του κωδικού «6» να περιοριστεί για μετακινήσεις μόνο με τα πόδια και όχι εκτός δήμου κατοικίας του πολίτη. 

Η παροχή βοήθειας σε άτομα που έχουν ανάγκη, το SMS με τον κωδικό «4», φαίνεται, επίσης, πως έχει μεγάλη συχνότητα ως λόγος μετακινήσεις των πολιτών. Σε πολλές περιπτώσεις η παροχή βοήθειας χρησιμοποιείται ως δικαιολογία από κάποιους που θέλουν να να μετακινηθούν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους με σκοπό να συναντηθούν με συγγενείς και φίλους. Οι συναντήσεις γίνονται και σε σπίτια, κάτι που προβληματίζει ιδιαίτερα τους ειδικούς, καθώς μεγαλώνει ο κίνδυνος διασποράς του ιού στους εσωτερικούς χώρους. Προκειμένου, λοιπόν, να μη γίνεται κατάχρηση εξετάζεται να γίνονται περισσότερες διασταυρώσεις στοιχείων κατά τους ελέγχους. 

Lockdown: Νέα μέτρα σχεδιάζει η κυβέρνηση - Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου

Κικίλιας: Αξίζει να ρισκάρετε την προσπάθεια που έχουμε κάνει ως κοινωνία εδώ και έναν χρόνο;

Ενα ρητορικό ερώτημα έθεσε στους πολίτες που δεν πειθαρχούν, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον Real.

«Απλά θέλω να διερωτηθώ φωναχτά μαζί με τους συμπολίτες μας. Υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό που πειθαρχεί. Για τους υπόλοιπους να πω, αξίζει τον κόπο η κούραση ή η ανάγκη για μια βόλτα ή μια παρασπονδία να ρισκάρει κανείς την υγεία τη δική του, της οικογένειάς του και την προσπάθεια που έχουμε κάνει ως κοινωνία εδώ και έναν χρόνο;» είπε χαρακτηριστικά.

Κορωνοϊός: Στο 100% η πληρότητα ΜΕΘ σε πολλά νοσοκομεία της Αττικής

Πάντως, αύριο είναι η κρίσιμη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων, ενώ οι αποφάσεις αναμένονται να ανακοινωθούν το απόγευμα της Τετάρτης, από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια. 

«Έξυπνα» μέτρα αναζητά η κυβέρνηση

Χθες, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε παράταση του lockdown για ακόμη δύο εβδομάδες, με το βλέμμα για πιθανή άρση κάποιων περιορισμών να προσανατολίζεται πλέον προς την 16η Μαρτίου. Σε αυτήν την κατεύθυνση φαίνεται ότι κινήθηκε και η σημερινή σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό. Η κυβέρνηση ψάχνει λύσεις για να περιορίσει την κινητικότητα και τη διασπορά του ιού.

Τα θέματα που τέθηκαν σήμερα στο τραπέζι είναι η εφαρμογή «έξυπνων» μέτρων για τον περιορισμό μετακίνησης των πολιτών, καθώς η πλειοψηφία τους κυκλοφορεί κανονικά. Ακόμη, συζητήθηκαν πρωτοβουλίες ενίσχυσης του συστήματος Υγείας, όπως η μετατροπή των απλών κλινών σε ΜΕΘ αλλά και η απαγόρευση υποδοχής περιστατικών στην Αττική από γειτονικούς νομούς. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top