Lockdown: Νέα μέτρα σχεδιάζει η κυβέρνηση - Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου

Εξετάζεται η απαγόρευση διαδημοτικών μετακινήσεων με τον κωδικό «6»

Πότε προβλέπεται το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star της 1/3

Η επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική και την υπόλοιπη χώρα συζητήθηκε σε έκτακτη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Κορωνοϊός: Στο 100% η πληρότητα ΜΕΘ σε πολλά νοσοκομεία της Αττικής

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, παρουσιάστηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα από όλες τις περιοχές της χώρας και συζητήθηκε η επίδραση των μεταλλάξεων στη μετάδοση του ιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε να εξεταστούν αυστηρότερα μέτρα καραντίνας για τις επόμενες δύο εβδομάδες, όπως η απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων με τον αριθμό «6» για σωματική άσκηση.

Επίσης, εξετάστηκαν μέτρα για την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής, όπου παρατηρείται αυξημένη πίεση στα νοσοκομεία. 

Τέλος, συζητήθηκε ο πιο αποτελεσματικός τρόπος υλοποίησης των μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.

Η αυστηροποίηση των μέτρων θα γίνει βάσει των προτάσεων που θα κάνουν μετά την αυριανή τους σύσκεψη οι λοιμωξιολόγοι και θα τεθούν άμεσα σε εφαρμογή, ενόψει Τσικνοπέμπτης και του επόμενο Σαββατοκύριακου, που είναι τριήμερο.

Συνεδριάζει αύριο η επιτροπή των ειδικών

Αύριο το πρωί θα συγκληθεί η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων σε όλη τη χώρα.

Το σχέδιο περαιτέρω ενίσχυσης του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής, θα παρουσιαστεί, το απόγευμα της Τετάρτης, στην τακτική ενημέρωση από τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top