Εξαδάκτυλος: «Ίσως πρόκειται για το τελευταίο lockdown χάρη στα εμβόλια»

Δεν αποκλείεται η λήψη αυστηρότερων μέτρων στη Θεσσαλονίκη

Στα αυξημένα κρούσματα και στη διασπορά των μεταλλάξεων του κορωνοϊού στη χώρα αναφέρθηκε σήμερα το πρωί ο ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι οι αυξημένοι αριθμοί βάζουν «φρένο» στην άρση του lockdown, με τα μέτρα να αποδίδουν όχι όμως στον ίδιο χρόνο. Αυτό που προκαλεί ανησυχία είναι η διασπορά των μεταλλάξεων, οι οποίες είναι πιο μεταδοτικές από το αρχικό στέλεχος.

Κορωνοϊός: Στα ύψη το ιικό φορτίο στα λύματα του Ηρακλείου και του Ρέθυμνου

Παρόλα αυτά, ο χρόνος έχει ξεκινήσει να μετρά αντίστροφα, όσο προχωρά ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων. Ο κ. Εξαδάκτυλος εκτίμησε ότι πρόκειται για το τελευταίο lockdown καθώς τώρα υπάρχουν τα εμβόλια.

Σημείωσε μάλιστα, ότι τα μέτρα του lockdown δε θα σκληρύνουν, προσθέτοντας ότι οι ψυχικές αντοχες όλων έχουν εξαντληθεί. «Πρέπει αυτό που ζητούμε (από τους πολίτες), να μπορεί και να γίνει» είπε.

Δεν αποκλείονται πρόσθετα μέτρα στη Θεσσαλονίκη

Αναφερόμενος στη Θεσσαλονίκη ο κ. Εξαδάκτυλος εξήγησε ότι τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί δεν έχουν ουσιώδη διαφορά με εκείνα της Αθήνας αναλογικά με τον πληθυσμό.

Η πόλη παρουσιάζει μια μικρή αύξηση στα επιδημιολογικά της δεδομένα, επομένως δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων περιοριστικών μέτρων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top