Ασφυκτική η πίεση στα νοσοκομεία - Μόλις 33 κενά κρεβάτια στις εντατικές

Δεκάδες κρούσματα σε ιδιωτική κλινική στον Πειραιά

Η παράταση του lockdown είναι πλέον δεδομένη , καθώς την προανήγγειλε σήμερα και ο πρωθυπουργός μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο. Τα νοσοκομεία της Αττικής γονατίζουν, ενώ σε όλη τη περιφέρεια είναι κενά μόλις 33 κρεβάτια εντατικής. 

Μητσοτάκης: Προανήγγειλε παράταση του lockdown

Tα νοσοκομεία «ασφυκτιούν», αφού για άλλη μια φορά οι εισαγωγές ασθενών είναι πολύ περισσότερες από τα εξιτήρια. Το τελευταίο 24ωρο, νοσηλεία χρειάστηκαν 304 ασθενείς ενώ 253 βγήκαν από τα θεραπευτήρια. Συνολικά 1.894 ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλίνες, ενώ μάχη στις ΜΕΘ δίνουν 357 συμπολίτες μας. Τα κενά κρεβάτια στις εντατικές είναι μόλις 33. 

Lockdown: Εξετάζεται παράταση έως και 15 Μαρτίου

Οι δραματικοί αριθμοί αιφνιδίασαν ακόμη και τους ειδικούς. «Τα κρούσματα ήταν πολύ μεγάλος αριθμός… δεν το περιμέναμε» ανέφερε η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος του νοσοκομειακών γιατρών.

Κορωνοϊός: 1.913 νέα κρούσματα σήμερα - 28 νέοι θάνατοι σε 24 ώρες

«Αν, αντί να σταθεροποιηθούμε εκεί στα 2.000-2.500 και την επόμενη εβδομάδα συνεχίζουμε και έχουμε συνεχώς αυξανόμενα νούμερα από μέρα σε μέρα, τότε ενδεχομένως περνάμε σε ένα κακό σενάριο» σημείωσε ο Νίκος Τζανάκης, αναπληρωτής καθηγητής Πνευμονολογίας.

Δεκάδες κρούσματα σε ιδιωτική κλινική στον Πειραιά

Ο κορωνοϊός «χτύπησε» ιδιωτική κλινική στον Πειραιά, όπου εντοπίστηκαν 81 κρούσματα Συνολικά 65 ασθενείς και 16 εργαζόμενοι νόσησαν μέσα σε μια εβδομάδα. Τα πρώτα κρούσματα εμφανίστηκαν την προηγούμενη Τετάρτη με τους ασθενείς να μεταφέρονται σε κλινικές Covid. 

Μόνη ελπίδα, οι εμβολιασμοί που συνεχίζονται με γρήγορους ρυθμούς. Μέχρι τώρα, έχουν εμβολιαστεί 758.480 άτομα, σχεδόν δηλαδή το 8% του πληθυσμού, την ώρα που στην Γερμανία το αντίστοιχο ποσοστό είναι 4%. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top