Μυτιλήνη: Έγκυος πρόσφυγας αυτοπυρπολήθηκε μέσα σε σκηνή του Καρά Τεπέ

Είναι μητέρα άλλων δύο παιδιών- Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου

προσωρινός καταυλισμός του Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη

Μία 26χρονη πρόσφυγας από το Αφγανιστάν, μητέρα δυο παιδιών κι έγκυος στον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης της αυτοπυρπολήθηκε μέσα στη σκηνή που διέμενε, στον προσωρινό καταυλισμό του Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης, την περασμένη Κυριακή. Μεταφέρθηκε με εγκαύματα στο νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, ενώ ελέγχεται και ψυχολογικά.

Αυτοψία Μηταράκη στο Καρά Τεπέ - «Η δομή θα εγκαταλειφθεί μέσα στο 2021»

Η γυναίκα, αναγνωρισμένη πρόσφυγας που είχε περάσει στη Μυτιλήνη μόνη με τα παιδιά της, θα αναχωρούσε από το νησί, την περασμένη Τετάρτη με προορισμό τη Γερμανία. Όμως της έγινε γνωστό, την τελευταία στιγμή, ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει άμεσα λόγω της προχωρημένης εγκυμοσύνης της.

o προσωρινός καταυλισμός του Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη

Ο προσωρινός καταυλισμός του Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη- φωτογραφία Eurokinissi

Το πρωί της περασμένης Κυριακής έβγαλε τα παιδιά της από τη σκηνή και αυτοπυρπολήθηκε διαμαρτυρόμενη. Με παρέμβαση υπαλλήλων του ΚΥΤ και άλλων αιτούντων άσυλο που διαμένουν εκεί η φωτιά σβήστηκε.

Η 26χρονη εγκυμονούσα πρόσφυγας πρόκειται να μεταφερθεί αύριο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης. απολογούμενη για την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση σε βαθμό κακουργήματος.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top