Yπόθεση Λιγνάδη: «Σκηνοθετούσε ακόμα και τις σχέσεις των παιδιών»

Δικηγόρος θύματος αποκαλύπτει πώς δρούσε ο ηθοποιός – σκηνοθέτης

Αποτροπιασμό προκαλούν οι καταγγελίες του δικηγόρου ενός θύματος και μηνυτή του Δημήτρη Λιγνάδη, Ιωάννη Βλάχου, σχετικά με τον τρόπο που δρούσε ο γνωστό ηθοποιός και σκηνοθέτης απέναντι στους ανηλικους που προσέγγιζε. 

Κούγιας: «Παρέλαβα δικογραφία τηλεγράφημα»

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Βλάχος αποκάλυψε πως ο κατηγορούμενος είχε γύρω του έναν συγκεκριμένο κύκλο παιδιών, τα οποία χρησιμοποιούσε και μάλιστα σκηνοθετούσε ακόμα και τις σχέσεις μεταξύ τους. 

«Δε σκηνοθετούσε μόνο στο θέατρο, αλλά κι αυτούς που πλησίαζε. Έδινε συγκεκριμένους ρόλους στη ζωή τους», είπε ο κ. Βλάχος, προσθέτοντας πως υπήρχαν και περιπτώσεις παιδιών που ήθελαν να αυτοκτονήσουν. 

Υπόθεση Λιγνάδη: Η κατάθεση της πρώην συντρόφου του που οδήγησε στη σύλληψη

«Μιλάμε για κακοποιητικές συμπεριφορές, για μια μέθοδο που ο κατηγορούμενος είχε αναπτύξει για να μπορέσει να προσελκύσει ανήλικα άτομα για να μπορέσει να ικανοποιήσει πάνω τους τις διαθέσεις του. Υπήρχε η μέθοδος της προσέγγισης, της προσέλκυσης, της κατάκτησης. Ακολουθούσε το στάδιο της ψυχαγωγικής χειραγώγησης», συνέχισε ο κ. Βλάχος. 

Τα θύματά του, όπως είπε, ήταν παιδιά που δεν είχαν διαμορφώσει χαρακτήρα και δεν είχαν διαμορφωθεί ως προς τη σεξουαλικότητά τους, δεν είχαν ισορροπήσει μέσα στο κοινωνικό και οικογενειακό τους περιβάλλον. 

Δημήτρης Λιγνάδης: «Είμαι αθώος» - Τι θα υποστηρίξει στην απολογία του

Το τρίτο και τελευταίο στάδιο του σχεδίου που ακολουθούσε ήταν αυτό της σωματικής κακοποίησης. 

Επρόκειτο για ένα μοτίβο δράσης, όπως είπε ο κ. Βλάχος, όπως προκύπτει από τις μαρτυρίες των περισσότερων παιδιών με τα οποία έχει μιλήσει ο ίδιος. 

Γνωστή ηθοποιός κατέθεσε για τον Λιγνάδη- «Το έκανα γιατί είμαι μάνα»

Υποστήριξε ακόμα πως ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε ένα ισχυρό ένστικτο ως προς το πώς επέλεγε τα θύματά του και με τι τρόπο τους συμπεριφερόταν. 

«Το μοτίβο της δράσης του είχε κοινά χαρακτηριστικά: Ήταν η αίγλη του θεάτρου, η δημοσιότητα που είχε ο ίδιος, οι υποσχέσεις ότι μαζί μου θα κάνεις μια λαμπρή καριέρα, η εκπεφρασμένη του αγάπη, ο θαυμασμός για άτομα ηλικίας 14-15 χρονών. Τα παιδιά είχαν χάσει την ικανότητα της διάκρισης, του κατά πόσο ήταν σωστό και αποδεκτό το να έχουν συγκεκριμένου επιπέδου σχέσεις με τον άνθρωπο που ήταν πολύ μεγαλύτερος τους.», δήλωσε ο κ. Βλάχος.

Αναστασοπούλου: Απαντά σε όσους την κατηγορούν που γνώριζε για τον Λιγνάδη

Τέλος επεσήμανε πως όσο περνάει ο καιρός, όλο και περισσότερα άτομα αισθάνονται την ανάγκη να προσφέρουν κι εκείνοι με τη μαρτυρία τους για όσα έχουν ακούσει από θύματα που έχουν υποστεί κακοποίηση. 

Ωστόσο, τόνισε ότι για να μπορέσει να διασφαλιστεί ότι θα φτάσει η μαρτυρία αυτών των ανθρώπων μέχρι και το ακροατήριο, εάν κι εφόσον παραπεμφθεί σε δίκη ο κατηγορούμενος, πρέπει να διαφυλαχθεί η ανωνυμία τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top