Σε 24ωρη απεργία προχωρούν ΟΕΓΝΕ και ΕΙΝΑΠ - Ποια είναι τα αιτήματά τους

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια για 48 ώρες

νοσοκομείο

Σε 24ωρη απεργία προχωρά σήμερα, Τρίτη, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) με συγκέντρωση στις 10:30 στο υπουργείο Υγείας. Στην απεγία συμμετέχει και η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Κύρια αιτήματα της ΟΕΝΓΕ μεταξύ άλλων είναι:

  • μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων,
  • εμβολιαστικά κέντρα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ),
  • άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού,
  • επίταξη του ιδιωτικού τομέα,
  • ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ,
  • αυξήσεις στους μισθούς και
  • έγκαιρη πληρωμή του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών.

48ωρη απεργία στα πλοία

Σε 48ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν 13 ναυτεργατικά σωματεία, με αποτέλεσμα τα περισσότερα πλοία της ακτοπλοϊας να παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια της χώρας.

Δεμένα από αύριο και για δύο μέρες τα πλοία

Η απεργιακή κινητοποίηση ξεκίνησε στις 00.01 τα ξημερώματα της Τρίτης 23 Φεβρουαρίου και θα λήξει στις 24:00 τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 24 Φεβρουαρίου.

Ποια είναι τα αιτήματά τους

Τα ναυτεργατικά σωματεία ζητούν κατάργηση των ρυθμίσεων με τις οποίες, όπως αναφέρουν, επέρχεται πλήγμα στον θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αλλά και στα ωράρια εργασίας και ανάπαυσης.

Τα σωματεία, στην ανακοίνωσή τους ζητούν την κατάργηση των νόμων 4714/2020, 4150/2013, 4770/2021, επαναφορά όλων των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, αυτοτέλεια του ΝΑΤ, του Οίκου Ναύτη και των υπόλοιπων ταμείων. Επίσης, υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας ΣΣΕ 2020-2021 σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, κοινωνική ασφάλιση για όλους τους ναυτεργάτες, λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την άμεση απόδοση του επιδόματος covid-19 και ανεργίας σε όλους τους ναυτεργάτες.

Ζητούν καθολική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δημόσια εκπαίδευση, αναβάθμιση των υποδομών, προσλήψεις προσωπικού, βελτίωση της υλικοτεχνικής βάσης και της διδακτέας ύλης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top