Κορωνοϊός: Σταθεροποιείται η κατάσταση στην Αττική - Κάτω από 1 το RT

Ανησυχία για τη διασπορά του ιού στους εργασιακούς χώρους

Το lockdown φαίνεται να αποδίδει καθώς στην Αττική παρατηρείται επιδημιολογική σταθεροποίηση με 5.500 ενεργά κρούσματα κορωνοϊού, ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Κορωνοϊός: Στα ύψη τα κρούσματα σήμερα - 28 οι νέοι θάνατοι

Παράλληλα, το RT μειώθηκε κάτω από το 1, ωστόσο το ιικό φορτίο παραμένει υψηλό. Στην επικράτεια, ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι τα 44 έτη και ο συνολικός αριθμός των διαγνωσμένων ενεργών κρουσμάτων φτάνει τα 10.500.

Αυτό που προκαλεί προβληματισμό είναι η διασπορά του βρετανικού στελέχους του ιού, με τα περισσότερα κρούσματα να μην είναι εισαγόμενα.

Στη Θεσσαλονίκη, όπου τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε 1.200, υπάρχει μεγάλη διασπορά της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης στον δήμο Ευόσμου. έτσι από αύριο, Σάββατο, ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου μπαίνει σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου.

Διασπορά του ιού σε εργασιακούς χώρους

Ένα ακόμα θέμα που ανησυχεί τους λοιμωξιολόγους είναι η συνεχιζόμενη διασπορά του κορωνοϊού σε εργασιακούς χώρους.

Κρούσματα σήμερα: Πόσα κατέγραψαν Αττική, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα

«Το γεγονός ότι κάθε μέρα βρισκόμαστε στη δουλειά μας με τους ίδιους ανθρώπους, μας δημιουργεί μια εσφαλμένη αίσθηση ασφάλειας» είπε η κ. Παπαευαγγέλου, εξηγώντας πως ο καθένας έχει τον δικό του οικογενειακό και φιλικό κύκλο, επομένως η διασπορά δεν είναι απίθανη.

«Όσο δεν μειώνεται η διασπορά στους εργασιακούς χώρους, δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος μεταξύ δουλειάς και σπιτιού», σημείωσε και υπενθύμισε τη σημασία της καθολικής χρήσης μάσκας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top