Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης ηθοποιών

Κλήθηκε για κατάθεση ο Σπύρος Μπιμπίλας, πρόεδρος του ΣΕΗ

Τι δηλώνει η δικηγόρος του άνδρα που κατήγγειλε γνωστό σκηνοθέτη για σεξουαλική κακοποίηση. Δείτε τι είπε στις «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Εισαγγελική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη μετά τις επώνυμες καταγγελίες ηθοποιών για σεξουαλική κακοποίηση ή παρενόχλησή, που έχουν ήδη κατατεθεί στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών εναντίον συγκεκριμένων προσώπων στον καλλιτεχνικό χώρο. 

Σοκάρει η περιγραφή του Βασίλη που βιάστηκε από γνωστό σκηνοθέτη στα 15 του

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος έχει αναλάβει την προκαταρκτική εξέταση, με βάση τις δύο μηνύσεις που έχουν κατατεθεί για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας.

Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας, λοιπόν, τη Δευτέρα καλεί τον πρόεδρο του ΣΕΗ, Σπύρο Μπιμπίλα, προκειμένου να καταθέσει όσα στοιχεία – καταγγελίες έχει στη διάθεσή του και αφορά γνωστό ηθοποιό – σκηνοθέτη, ο οποίος έχει ήδη καταμηνυθεί. 

Οι αλλαγές στη νομοθεσία για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Παράλληλα, ο κ. Μπιμπίλας, ως πρόεδρος του ΣΕΗ, καλείται να εισφέρει στο έργο της δικαιοσύνης, καταθέτοντας και καταγγελίες που έχουν ήδη φτάσει στο σωματείο, οι οποίες είναι ακόμα ποινικά αξιοποιήσιμες, δηλαδή πρόκειται για αδικήματα τα οποία δεν έχουν παραγραφεί.

Αυτό σημαίνει ότι ο κύκλος της εισαγγελικής έρευνας διευρύνεται και σε άλλα πρόσωπα ηθοποιούς – σκηνοθέτες, για τους οποίους οι καταγγελλόμενες πράξεις δεν έχουν παραγραφεί. 

Έτσι οι καταγγελίες αυτές μπορούν να ερευνηθούν στην ουσία τους από τον εισαγγελέα και σε κάθε περίπτωση που στοιχειοθετείται η τέλεση αξιόποινης πράξης, μπορεί να προχωρά στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του καταγγελλόμενου προσώπου.

Η εξομολόγηση του Δημήτρη Μοθωναίου για την κακοποίηση στα έξι του χρόνια

Μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για τις εξελίξεις αυτές, η δικηγόρος του 40χρονου Βασίλη, ο οποίος πρώτος κατέθεσε μήνυση κατά γνωστού ηθοποιού - σκηνοθέτη για σεξουαλική κακοποίηση, αποκάλυψε πως μετά τη μήνυση που υπέβαλε ο πελάτης της, δύο ακόμα άνθρωποι πήγαν στο γραφείο της για να καταγγείλουν τον ίδιο άνθρωπο για παρόμοια εγκλήματα που έγιναν το 2014 και το 2017.

«Θα έχουμε άμεσες ραγδαίες εξελ'ιξεις. Ακόμη και για αδικήματα που έχουν παραγραφεί εάν γίνει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, οι υποθέσεις θα ανοίξουν ξανά και θα εξεταστούν ξανά», είπε η κ. Μ. Κουρτέση, παροτρύνοντας τα θύματα να μη διστάζουν και να μιλούν. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top