Σοκάρει η περιγραφή του Βασίλη που βιάστηκε από γνωστό σκηνοθέτη στα 15 του

Είναι ο πρώτος που κατέθεσε μήνυση σε βάρος του

Ο Βασίλης είναι ο πρώτος που κατέθεσε μήνυση εναντίον γνωστού σκηνοθέτη – ηθοποιού για βιασμό, ασέλγεια και κακοποίηση ανηλίκου όταν ήταν μόλις 15 ετών. 

Οι αλλαγές στη νομοθεσία για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Σήμερα είναι 40 ετών, εδώ και εννέα χρόνια ζει μόνιμα στο εξωτερικό και μετά από τις καταγγελίες που έγιναν από άλλους ηθοποιούς πήρε τη δύναμη και προσέφυγε στη δικαιοσύνη, με μοναδικό στόχο να προστατέψει νέα πιθανά θύματα του σκηνοθέτη. 

«Με προσέγγισε, λέγοντάς μου ότι θέλει να με βοηθήσει»

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος στην εκπομπή «Μεσάνυχτα», στα 15 του αποφάσισε να μη δώσει πανελλαδικές εξετάσεις και να αφοσιωθεί στην προσπάθειά του για να γίνει ηθοποιός. 

Ποιος είναι ο άνδρας που μήνυσε γνωστό σκηνοθέτη για σεξουαλική κακοποίηση

Δημιούργησε μια θεατρική ομάδα με συνομηλίκους του και μια μέρα μαζί με τη δασκάλα τους, που τους βοηθούσε, πήγαν σε γνωστό αθηναϊκό θέατρο για να παρακολουθήσουν μια παράσταση, στην οποία πρωταγωνιστούσε ο συγκεκριμένος ηθοποιός – σκηνοθέτης. 

«Κάθισα στην πρώτη σειρά στο κέντρο κι ένιωθα ότι με κοιτούσε συνέχεια, αλλά δεν ήξερα αν ήταν μέρος της παράστασης ή αν με φλέρταρε. Όταν με τους συμμαθητές μου πήγαμε στα καμαρίνια, με είδε, με φώναξε και μου είπε να κάτσω δίπλα του. Εκείνη την ώρα ένιωσα ξεχωριστός. Το μυαλό μου άρχισε να φαντάζεται ότι με ξεχώρισε ένας ηθοποιός μέσα από πολλά παιδιά», είπε, προσθέτοντας πως του είπε πως θέλει να μιλήσουν κι έτσι έμεινε περισσότερο από ότι οι συμμαθητές του. 

Η εξομολόγηση του Δημήτρη Μοθωναίου για την κακοποίηση στα έξι του χρόνια

Εκεί ο ηθοποιός – σκηνοθέτης του έδωσε το σταθερό του τηλέφωνο και του είπε να τον καλέσει την επόμενη μέρα το πρωί για να συναντηθούν. 

Έτσι κι έγινε. Οι δυο τους συναντήθηκαν στην Ομόνοια και στη συνέχεια πήγαν στο σπίτι του. Όπως είπε ο Βασίλης, αν και τον ξένισε αρχικά η πρόσκλησή του, πίστεψε ότι θέλει ειλικρινά να τον βοηθήσει και να τον συμβουλέψει. 

Η πρώτη συνάντηση

Στο σπίτι του ηθοποιού – σκηνοθέτη οι δυο τους μίλησαν αρκετή ώρα για το θέατρο, τα όνειρα του Βασίλη, τις δουλειές που είχε κάνει ο γνωστός ηθοποιός,ενώ του είπε κάποια πράγματα και για την οικογένειά του. 

Mήνυση σε βάρος γνωστού σκηνοθέτη για βιασμό 15χρονου

«Κάποια στιγμή άρχισε να μου μιλάει για το απαγορευμένο. Για το πόσο γλυκό είναι να κάνουμε κάτι κρυφά από τους γονείς μου. Καθόμασταν δίπλα δίπλα στον καναπέ. Ήμουν ταραγμένος. Ξαφνικά με φίλησε. Ήμουν σοκαρισμένος, είχα παγώσει. Εγώ είχα πάει να μιλήσουμε για το θέατρο. Με αγκάλιασε για να με ηρεμήσει. Μέσα μου ένιωθα κι έναν ενθουσιασμό, ότι αυτός ο άνθρωπος νοιάζεται για μένα. Έφυγα αρκετά ταραγμένος και δεν πήγα τις πρώτες ώρες στο σχολείο. Είπα την ιστορία σε μια φίλη μου. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι είχε γίνει και αναρωτιόμασταν γιατί το είχε κάνει αυτό, ήταν ερωτευμένος μαζί μου, τι σήμαιναν όλα αυτά; Μου είχε πει, επίσης, να τον παίρνω μόνο εγώ τηλέφωνο. Τον πήρα την επόμενη μέρα. Δε θυμάμαι πάρα πολλά. Έχω μπλοκάρει αρκετά πράγματα. Την τρίτη φορά που βρεθήκαμε δέχθηκα τη σωματική και σεξουαλική κακοποίηση από εκείνον. Εγώ δεν μπορούσα να αντιδράσω, απλά ακολουθούσα. Ήταν η αρχή μιας ιστορίας που κράτησε σχεδόν τέσσερα χρόνια. Κόλλησε το μυαλό μου από εκείνη τη στιγμή», εξομολογήθηκε.

Στον εισαγγελέα ο ηθοποιός που καταγγέλλει σεξουαλική κακοποίηση

Όπως είπε, ο άνθρωπος αυτός ήταν αρκετά χειριστικός και από την πρώτη στιγμή τον είχε κάνει να αισθανθεί πως είναι κάτι που το θέλει. 

«Επειδή είχα σκεφτεί ότι είμαι ομοφυλόφιλος, ένιωθα ότι το ήθελα όλο αυτό. Όταν έφτασα στην ηλικία του κατάλαβα ότι δεν ήταν σωστό αυτό που γινόταν. Ότι ήμουν θύμα κακοποίησης», είπε. 

«Ήθελε να συνευρεθούμε με άλλους»

Στη συνέχεια η περιγραφή του γίνεται ακόμα πιο σοκαριστική. Όπως είπε με τον συγκεκριμένο άνθρωπο δεν ήταν ποτέ ζευγάρι, αν και στην αρχή με το εφηβικό του μυαλό αυτό πίστευε. 

Σεξουαλική κακοποίηση: Τι πρέπει να κάνει ένα άτομο που έχει πέσει θύμα

Συνέχεια βρίσκονταν στο σπίτι του, όχι συστηματικά, και από τα λίγα που έκαναν εκτός σπιτιού ήταν να πάνε καμιά φορά στο γήπεδο. 

«Νόμιζα ότι ενδιαφέρεται για μένα, με αγαπάει. Βλεπόμασταν στο σπίτι του. Με τον καιρό άρχισε να επιμένει να μου προτείνει να βρεθούμε σεξουαλικά και με άλλους μαθητές του. Θυμάμαι ότι πάντα στο σπίτι του υπήρχε ένα παιδί. Κάποιος μαθητής του. Πολλές φορές πήγαινα σπίτι του και ήταν εκεί ένα παιδί να περιμένει. Και ανήλικά και πρώην μαθητές του», είπε ο Βασίλης και πρόσθεσε:

«Υπήρχε μια κοπέλα που την είχα συναντήσει 2-3 φορές. Είχε τελειώσει το σχολείο, σπούδαζε στο εξωτερικό και κάθε φορά που ερχόταν στην Ελλάδα, τον επισκεπτόταν. Και αυτός εκνευριζόταν. Δεν του άρεσε καθόλου. Νομίζω επειδή είχε μεγαλώσει, επειδή ήταν ενήλικη».

Έρευνα: Θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης το 65% των Ελληνίδων

Στο μεταξύ οι πιέσεις για ομαδικά όργια με άλλους ανήλικους ήταν πιο έντονες. 

«Μια φορά, μπαίνω στο σπίτι και είναι εκεί μια μαθήτριά του από γνωστό ιδιωτικό σχολείο. Μου είπε να κάνουμε κάτι οι τρεις μας. Το αρνήθηκα και τότε πήρε την κοπέλα και γύρισε μετά από 10 λεπτά γυμνός και μου είπε “η κοπέλα σε περιμένει”. Του είπα “εγώ δεν μπορώ να το κάνω αυτό”. Τότε πήγε ξανά στο δωμάτιο και τους άκουγα να κάνουν σεξ πολύ δυνατά. Είχα παγώσει. Ήθελα να φύγω, αλλά δεν μπορούσα. Είχε κολλήσει το κεφάλι μου. Μετά από λίγο, βρήκα τη δύναμη και έφυγα», περιέγραψε.

«Έπαιζε με το μυαλό μου»

Προσπαθώντας να εξηγήσει για ενώ είχαν συμβεί όλα αυτά δε σταματούσε να τον συναντά, ο 40χρονος σήμερα Βασίλης είπε πως τον θαύμαζε και είχε καταφέρει να παίζει με το μυαλό του. 

Τσιάρας: Επανέρχεται η μη παραγραφή στα αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης

Όπως είπε, στην αρχή η συμπεριφορά του ήταν πολύ καλή. Στη συνέχεια, όμως, άλλαξε κι έγινε κακοποιητικός.

Η αρχή του τέλους αυτής της αρρωστημένης σχέσης έγινε τρία χρόνια μετά. Στην αρχή ο ηθοποιός του είχε πει πως αν τύχαινε να δει τη μητέρα του στην πολυκατοικία να μην πει ότι πάει στο διαμέρισμά του, αλλά να πει ένα άλλο όνομα. 

«Μετά τα τρία χρόνια, συνάντησα τη μητέρα του, εγώ δεν το ήξερα ότι ήταν εκείνη. Με ρώτησε πού πήγαινα. Της έδειξα αόριστα και της είπα στο δεύτερο όροφο και της είπα ένα όνομα. Μου είπε “δε μένει πια εδώ, μετακόμισε, φύγε από την πολυκατοικία”. Πέντε λεπτά μετά με πήρε στο κινητό ο ηθοποιός κι άρχισε να μου φωνάζει πως του δημιούργησα πρόβλημα με τη μητέρα του. Φώναζε, ούρλιαζε», είπε.

Ιστορίες διάσημων γυναικών που βίωσαν σεξουαλική κακοποίηση

Τότε κατάλαβε πως δεν είχε τη σχέση που είχε πλάσει στο κεφάλι του. Του πήρε, μάλιστα, πολλά χρόνια να καταλάβει ότι αυτό που γινόταν δεν έπρεπε να συμβαίνει και πως έπαιζε με το μυαλό του. 

«Η τελευταία φορά που τον είδα ήμουν 19. Είχα πάει στη Θεσσαλονίκη στην κολλητή μου κι εκείνος βρισκόταν εκεί για παραστάσεις. Πήγα εκεί που έμενε. Ήμουν οργισμένος μαζί του. Έκανα ένα πολύ μεγάλο ξέσπασμα. Του είπα ότι είναι παιδεραστής, ότι βγάζει τη διαστροφή του. Αυτός άρχισε να κλαίει. Και του είπα ότι δεν τον λυπάμαι, γιατί θα έκανε το ίδιο πράγμα και την επόμενη μέρα. Του είπα πως έχω προχωρήσει τη ζωή μου με άλλον άνθρωπο και μου είπε πως δε θέλει να πηγαίνω με άλλους άνδρες», είπε ο 40χρονος.

Γιατί μίλησε τώρα

Στο ερώτημα γιατί αποφάσισε να μιλήσει τώρα, ο Βασίλης ξεκαθάρισε πως δεν τον ενδιαφέρει η δημοσιότητα και πως η ζωή του πλέον είναι στο εξωτερικό. Οι γονείς του δε γνώριζαν για την κακοποίηση, όμως εδώ και καιρό ήθελε να μιλήσει για όσα έζησε και μετά τις καταγγελίες που έγιναν αποφάσισε πως τώρα είναι η ώρα. 

Μπεκατώρου: Στο αρχείο οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση

Ο ίδιος έκανε έκκληση και σε άλλα θύματα του συγκεκριμένου ανθρώπου να μιλήσουν, να βγουν μπροστά για να τιμωρηθεί για όσα έχει κάνει, καθώς τα αδικήματα που τον αφορούν έχουν παραγραφεί. 

Η δικηγόρος του, μάλιστα, Μαρία Κουρτέση, η οποία μίλησε στην εκπομπή είπε πως μετά τη μήνυση του Βασίλη, την έχουν προσεγγίσει θύματα που ήταν ανήλικα το 2014 και 2017 και υπέστησαν ανάλογη κακοποίηση από τον συγκεκριμένο άνθρωπο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top