Μπεκατώρου: Στο αρχείο οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση

Τα αδικήματα έχουν παραγραφεί

Στο αρχείο οι καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση πριν από 23 χρόνια. Ρεπορτάζ του Κωνσταντίνου Γεώργιζα στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.

Οι καταγγελίες της πρωταθλήτριας Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση της από παράγοντα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας πριν από 23 χρόνια μπήκαν στο αρχείο.

Μπεκατώρου: «Δεν πρέπει να τους αφήνουμε να δρουν ανενόχλητοι»

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο δημοσιογράφος του Star, Κωνσταντίνος Γεώργιζας, ο εισαγγελέας Νίκος Στεφανάτος που διενέργησε την προκαταρκτική εξέταση αρχειοθέτησε τη δικογραφία που αφορά στις προσωπικές καταγγελίες της ολυμπιονίκη, καθώς τα αδικήματα έχουν παραγραφεί και η Δικαιοσύνη δε μπορεί να παρέμβει.

καταγγελίες Μπεκατώρου

Στο αρχείο μπήκαν οι καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση και βιασμό. Φωτογραφία αρχείο Eurokinissi

Σοφία Μπεκατώρου: «Ο άνθρωπος που με βίασε το κάνει ακόμα»

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Μπεκατώρου στην πολύωρη κατάθεση της είχε κατονομάσει ακόμα τρεις αθλήτριες που καταγγέλλουν σεξουαλική κακοποίηση από προπονητές ή παράγοντες. Οι δύο από αυτές δεν εμφανίστηκαν ποτέ στον εισαγγελέα για να καταθέσουν.

Μπεκατώρου: Αθλήτρια και δημοσιογράφος θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης

Η εισαγγελική έρευνα είχε ουσιαστικά αποτελέσματα για την αθλήτρια που κατέθεσε για την αποπλάνηση και το βιασμό της από τον προπονητή της όταν ήταν 11 ετών, με συνέπεια τη δίωξη και την προφυλάκισή του.

Βιασμός 11χρονης αθλήτριας: Προφυλακίστηκε ο 38χρονος προπονητής

Στην κατάθεση του, ο πατέρας της αθλήτριας φέρεται να κατήγγειλε την ύπαρξη μεγάλου αριθμού όπλων, μεταξύ αυτών και ενός καλάσνικοφ, σε εξοχική κατοικία της οικογένειας του προπονητή σε κωμόπολη της Βοιωτίας.

Ο εισαγγελέας έστειλε αντίγραφο της δικογραφίας στον εισαγγελέα της Θήβας προκειμένου να διερευνηθεί και αυτό το σκέλος της υπόθεσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top