SOS από τα νοσοκομεία Αττικής- Πέφτουν οι μάσκες στις «κόκκινες» γειτονιές

Καζάνι που βράζει ο δυτικός τομέας Αθηνών

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου του Star για την κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας και τις «κόκκινες» γειτονιές του δυτικού τομέα Αθηνών

Λίγο πριν την «εντατική»  βρίσκονται τα νοσοκομεία της Αττικής. Τα περιθώρια στενεύουν καθώς τα κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας μέρα με την ημέρα λιγοστεύουν. Την ίδια ώρα, στις «κόκκινες» γειτονιές του δυτικού τομέα Αθηνών, μερικοί πολίτες συνεχίζουν να κυκλοφορούν χωρίς μάσκα και να συναθροίζονται. 

SOS εκπέμπουν τα νοσοκομεία της Αττικής

Ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Αττικής αντανακλά την πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Μέχρι στιγμής ανέρχονται στους 988 εκ των οποίων οι 802 σε απλές κλίνες και οι 186 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Συγκριτικά με την 1η Φεβρουαρίου οι ασθενείς στα νοσοκομεία της Αττικής έχουν αυξηθεί κατά 307. Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, από τις 220 εισαγωγές στην επικράτεια, οι 117 έγιναν στην Αττική.

«Ασφυξία» στις ΜΕΘ για Covid – Μόνο 48 κενές στην Αττική

Στο νοσοκομείο Σωτηρία δεν υπάρχει «σωτηρία». Από τα 84 κρεβάτια στην εντατική είναι ελεύθερα μόνο τα 7.  

Αύξηση 18% στον αριθμό των διασωληνωμένων μέσα σε 12 μέρες

«Είμαστε σε σχέση με το πρώτο κύμα της πανδημίας πολύ χειρότερα. Για παράδειγμα στη δικιά μου κλινική είμαστε μείον τέσσερις νοσηλευτές οι οποίοι πήγαν στις Μονάδες για να βοηθήσουν εκεί. Τα τμήματα είναι γεμάτα και κάποιοι από αυτούς τους συναθρώπους μας θα βαρύνουν και θα χρειαστούν βοήθεια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας» σημείωσε ο Γιάννης Μπριανάς, αντιπρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Έπεσαν οι μάσκες στο «κατακόκκινο» Περιστέρι

Στον Δυτικό Τομέα, δηλαδή σε Αιγάλεω, Περιστέρι, Πετρούπολη, Χαϊδάρι, Αγία Βαρβάρα, Ίλιον, Άγιοι Ανάργυροι και Καματερό, καταγράφηκαν 116 κρούσματα χθες Παρασκευή, έναντι 46 στις αρχές του μήνα. 

Στις «κόκκινες» γειτονιές της Αθήνας η Καλλιθέα, το Ίλιον και το Μαρούσι

Η περιοχή θυμίζει καζάνι που βράζει έτοιμο να εκραγεί. Και όμως η αδιαφορία και ο «ωχ-αδελφισμός» ζουν και βασιλεύουν. 

Κρούσματα σήμερα: Τα 762 στην Αττική - «Καλπάζει» ο ιός στο κέντρο

Στο Περιστέρι, τα ενεργά κρούσματα από τα 160 έφθασαν τα 180, μέσα σε μία εβδομάδα, γι’ αυτό ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Υγείας απεύθυνε έκκληση μέσω του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star στους πολίτες.  

«Η έκκληση είναι ο ένας να βοηθήσει τον άλλο. Πρέπει όλοι να προσέξουμε. Τα κρεβάτια στα νοσοκομεία που καλύπτουν τις ανάγκες της περιοχής είναι ελάχιστα» είπε ο Γιώργος Μπεκιάρης, αντιδήμαρχος Υγείας δήμου Περιστερίου. 

Μέχρι χθες 1.407 συνάνθρωποί μας νοσηλεύονται σε απλές κλίνες κορωνοϊού. 315 άτομα βρίσκονται διασωληνωμένα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ στην Αθήνα μόνο 48 κλίνες ήταν κενές. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top