Εξαδάκτυλος: «Η Θεσσαλονίκη θα είναι διαφορετική από τη Δευτέρα»

Τι έδειξαν οι νέες μετρήσεις στα λύματα της πόλης

Τι είπε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος για το lockdown στη Θεσσαλονίκη.

Ένα βήμα πριν το νέο, πιο αυστηρό lockdown φαίνεται ότι βρίσκεται και η Θεσσαλονίκη, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων και η επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζεται τις τελευταίες ημέρες ανησυχούν τους ειδικούς. 

Θεσσαλονίκη: Διπλασιάστηκαν οι εισαγωγές μέσα σε μία εβδομάδα

«Το σίγουρο είναι ότι η Θεσσαλονίκη θα είναι διαφορετική από τη Δευτέρα. Θα έχει άλλη κατάσταση απ' αυτήν που έχει σήμερα. Είναι αναγκαίο» είπε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος για την κατάσταση στη συμπρωτεύουσα, μιλώντας στο Open.

Έκτακτη σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη: Διπλασιάστηκε το ιικό φορτίο στα λύματα

Τόνισε, δε, ότι οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάονται έγκαιρα για την αποφυγή εικόνων Νοεμβρίου: «Θέλω να διαβεβαιώσω ότι το έγκαιρο της αποφάσης μας κάνει να βλέπουμε μικρότερο κόστος και υγειονομικό και οικονομικό. Εκτιμώ ότι ο χρόνος που θα χρειαστεί τώρα, είναι μικρότερος από αυτόν που θα χρειαζόταν αν αργούσαμε πάλι μια δυο βδομάδες».

Αύριο, Παρασκευή, η Επιτροπή των Επιδημιολόγων αναμένεται να εισηγηθούν τα νέα μέτρα για την πόλη.

lockdown Θεσσαλονίκη

Ένα βήμα πριν το πιο αυστηρό lockdown και η Θεσσαλονίκη. Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Τι έδειξαν οι μετρήσεις στα λύματα Θεσσαλονίκης

Στα ίδια επίπεδα συγκέντρωσης παρέμεινε το ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα λύματα της πόλης, με βάση τις δύο τελευταίες μετρήσεις, στην έρευνα που διεξάγει διεπιστημονική ομάδα του ΑΠΘ σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ.

Μετά τον διπλασιασμό του ιικού φορτίου, που υπολογίστηκε στα δείγματα που ελήφθησαν από την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Θεσσαλονίκης (ΕΕΛΘ) στις 5 και 7 Φεβρουαρίου, οι επόμενες αναλύσεις από δειγματοληψίες της 8ης και 9ης Φεβρουαρίου έδειξαν μία τάση σταθεροποίησης στα αυξημένα αυτά επίπεδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top