Την Τετάρτη οι αποφάσεις για τη Θεσσαλονίκη- Ετοιμάζονται «ΜΕΘ Εκστρατείας»

Αύξηση 15%- 20% στις εισαγωγές σε απλές κλίνες για Covid στα νοσοκομεία

Μετά την απόφαση για lockdown στην Αττική, σειρά έχει η σύσκεψη για την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι ειδικοί παρακολουθούν με ιδιαίτερη ανησυχία την αύξηση του ιικού φορτίου στην πόλη, η οποία είχε βρεθεί στο μάτι της πανδημίας και τον Νοέμβριο. 

Έκτακτη σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη: Διπλασιάστηκε το ιικό φορτίο στα λύματα

Η επιτροπή θα συνεδριάσει την Τετάρτη στις 13:00 και εντός της ημέρας αναμένονται αποφάσεις.

Lockdown τύπου Μαρτίου στην Αττική εισηγήθηκε η Επιτροπή λοιμωξιολόγων

Σήμερα σήμανε συναγερμός στη συμπρωτεύουσα, καθώς διαπιστώθηκε αύξηση 100% του ιικού φορτίου στα λύματα, σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα. Το σημερινό ποσοστό είναι ίδιο με το επίπεδο που βρισκόταν στις 20 Οκτωβρίου.

Τα ενεργά κρούσματα στη Θεσσαλονίκη ίσως ξεπερνούν τα 1.000, ενώ την ίδια ώρα παρατηρείται αύξηση 15%- 20% στις εισαγωγές σε απλές κλίνες για Covid στα νοσοκομεία. Η πληρότητα στις ΜΕΘ φτάνει το 40%.

Στο μεταξύ, ετοιμάζονται «ΜΕΘ Εκστρατείας» στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Πρόκειται για νέες μονάδες ΜΕΘ σε λυόμενους οικίσκους που θα έχουν 18 κρεββάτια ΜΕΘ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Λευκής Γεωργάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Ήδη ένας τέτοιος οικίσκος υπάρχει στο νοσοκομείο Γεννηματάς, ενώ θα γίνει και ένας στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος. Οι «ΜΕΘ Εκστρατείας» μπορούν να λυθούν, να μεταφερθούν κάπου αλλού και να συναρμολογηθούν εκ νέου.

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από την Ελλάδα και τον κόσμο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top