Κάλυμνος: Σε αργία ο ιερέας «νίντζα» που δεν πίστευε στον κορωνοϊό

Καλούσε τους πιστούς να μην τηρούν τα μέτρα

Σε αργία τέθηκε ιερέας στην Κάλυμνο, ο οποίος δεν πίστευε στον κορωνοϊό και προέτρεπε τους πιστούς να μην τηρούν τα μέτρα, με αποτέλεσμα να υπάρξει συρροή κρουσμάτων στο νησί, που οδήγησαν και στο καθολικό lockdown

Ο ιερέας, ανήμερα των Θεοφανίων, παρά την απαγόρευση που ίσχυε τότε, τέλεσε τον αγιασμό των υδάτων και είπε στους πιστούς να μην ακούνε τους επιστήμονες που λένε ότι ο κορωνοϊός μεταδίδεται μέσα στις εκκλησίες. Έκανε μάλιστα λόγο για «εσκεμμένη γενοκτονία του ελληνικού λαού».

Σαρηγιάννης: «Αν είναι να πάμε σε lockdown να γίνει τώρα»

Ο πολύτεκνος ιερέας είχε απασχολήσει και τις παραμονές του Δεκαπενταύγουστου, όταν έλεγε στους πιστούς να μη φορέσουν μάσκα στη γιορτή της Παναγίας. 

Είναι επίσης λάτρης των πολεμικών τεχνών, έχοντας ιδρύσει σχολή αυτοάμυνας στο νησί με το όνομα «Άρχων Μιχαήλ», ενώ λατρεύει και τη μουσική, αφού παίζει μπουζούκι και λαούτο. 

Lockdown τύπου Μαρτίου θα εισηγηθεί ο Κικίλιας για την Αττική

Έχει δημιουργήσει κιόλας ένα μουσικό σχήμα με τα παιδιά του και την παπαδιά, με το οποίο έχει πάρει μέρος και σε φεστιβάλ στα Δωδεκάνησα. 

Στο νησί είναι μάλιστα γνωστός ως «παππά νίντζα» και μέχρι την περασμένη άνοιξη δεν είχε δώσει δικαίωμα με τη συμπεριφορά του. 
Τότε όμως αποφάσισε να ακολουθήσει έναν δικό του δρόμο, εντελώς αντίθετο από εκείνον των επιστημόνων. 

Lockdown: «Δε θα κλείσουν ξανά τα σχολεία αν δεν το εισηγηθούν οι ειδικοί»

Ο Μητροπολίτης Καλύμνου τον έθεσε σε δίμηνη αργία για απείθεια έναντι των νόμων, αλλά αυτό δεν τον πτόησε, αφού, σύμφωνα με το Mega, στις 7 Φεβρουαρίου άνοιξε κανονικά την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου και λειτούργησε. Όταν επιχείρησε να επέμβει η αστυνομία, ταμπουρώθηκε μέσα στον ναό και τελικά βγήκε, με αποτέλεσμα ο Μητροπολίτης να δώσει εντολή για το σφράγισμα της εκκλησίας, μέχρι νεοτέρας. 

«Του έχει επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο 1.500 ευρώ. Κι αυτό είναι καθαρά θέμα εκκλησιαστικό. Ο Μητροπολίτης έδειξε τον δρόμο με τις αποφάσεις του. Ο συγκεκριμένος ιερέας είναι ένας άνθρωπος πολυτάλαντος… έχει κάνει μια προσέγγιση στον κορωνοϊό λαθεμένη.Η συμπεριφορά του καθενός από εμάς επηρεάζει την συλλογική ευθύνη. Η λειτουργεία ενός ιερέα, επηρεάζει την κοινωνία. Είναι καλό παιδί, δεν είχε δώσει ποτέ αφορμή πριν τα γεγονότα με τον κορωνοϊό. Κάνω έκκληση και στον ίδιο και στους Καλυμνιούς. Ο Χριστός δίδαξε την αγάπη», είπε στο Mega ο δήμαρχος Καλύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top