Σαρηγιάννης: «Αν είναι να πάμε σε lockdown να γίνει τώρα»

Κλειστά σχολεία, καταστήματα και αύξηση τηλεργασίας

Υπέρ του καθολικού lockdown, τύπου Μαρτίου, στην Αττική, όπως ανακοίνωσε ότι θα εισηγηθεί ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας, τάχθηκε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δ. Σαρηγιάννης. 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Σαρηγιάννης σημείωσε πως η κατάσταση στην Αττική γίνεται επικίνδυνη. 

Καθολικό lockdown στην Αττική θα εισηγηθεί ο Κικίλιας

«Αν είναι να μπει σε καθολικό lockdown η Αττική, να γίνει τώρα», ξεκαθάρισε ο καθηγητής, προσδιορίζοντας πως αυτό αυτό θα πρέπει να έχει διάρκεια τουλάχιστον δύο εβδομάδες για να μπορέσουμε να ελέγξουμε την κατάσταση.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι αυτό το χρονικό διάστημα θα πρέπει να αξιοποιηθεί από την κυβέρνηση, ώστε να διαμορφωθούν οι συνθήκες εκείνες που θα κάνουν ευκολότερη τη διαχείριση της κατάστασης μετά το lockdown. 

Lockdown: «Δε θα κλείσουν ξανά τα σχολεία αν δεν το εισηγηθούν οι ειδικοί»

Ο κ. Σαρηγιάννης χαρακτήρισε «γενναία» την πρόταση του κ. Κικίλια και κάλεσε τους υπουργούς Ανάπτυξης, Παιδείας και Μεταφορών να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και να δείξουν την ίδια γενναιότητα, φροντίζοντας ταυτόχρονα να βελτιώσουν κάποια πράγματα στη διαχείριση της πανδημίας.

Ξεκαθάρισε ότι καθολικό lockdown σημαίνει κλείσιμο σχολείων, καταστημάτων και αύξηση της τηλεργασίας. 

Άδειο το κέντρο της Αθήνας μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας στις 6

Επανέλαβε πως σε περίπτωση καθολικού lockdown θα πρέπει στα μέσα μεταφοράς να τοποθετηθούν ειδικά φίλτρα καθαρισμού του αέρα και τόνισε πως είναι ο μοναδικός τρόπος να ελεγχθεί η κατάσταση. 

Εκτίμησε πως μέχρι το τέλος του μήνα τα ημερήσια κρούσματα θα φτάσουν τα 1.500 και πως αν δεν ληφθούν μέτρα, ο αριθμός αυτός θα εκτιναχθεί στις 2.500 έως τα μέσα Μαρτίου.  

Αρκουμανέας: «Πάντα στο τραπέζι το καθολικό lockdown»

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε μέσω του Open πως η κατάσταση στην Αττική είναι δύσκολη και γι’ αυτό θα εισηγηθεί καθολικό lockdown που ενδεχομένως θα ανακοινωθεί ακόμα και αύριο. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top