Lockdown: «Δε θα κλείσουν ξανά τα σχολεία αν δεν το εισηγηθούν οι ειδικοί»

Τι είπε η υφυπουργός Παιδείας για τα κρούσματα σε σχολικές μονάδες

Δε θα ξανακλείσουν τα σχολεία αν δεν υπάρξει εισήγηση από τους ειδικούς διαβεβαίωσε σήμερα το πρωί η  υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή.

Η κ. Μακρή, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι η κυβέρνηση ακολουθεί τις οδηγίες της Επιτροπής και βάσει αυτής, λαμβάνει τις αποφάσεις της.

Κορωνοϊός: Πώς λειτουργούν από σήμερα σχολεία και λιανεμπόριο

Αναφερόμενη στα κρούσματα στις σχολικές μονάδες, σημείωσε ότι είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα. «Τα κρούσματα σε μαθητές είναι σε ποσοστό 0,03%. Θα υπάρξει μια μικρή αύξηση αλλά και πάλι ο αριθμός παραμένει χαμηλός» τόνισε, προσθέτοντας ότι οι εκπαιδευτικοί ακολουθούν ευλαβικά τα μέτρα προστασίας.

«Το ποσοστό των σχολείων και των τάξεων που είναι κλειστά ανέρχεται στο 0,5% και 0,3% αντίστοιχα, με κάποια μικρή επιφύλαξη μιας αύξησης, η οποία επίσης παραμένει πολύ χαμηλή. Συνολικά, πάντως τα κρούσματα σε μαθητές είναι 0,03%» σημείωσε.

Στην ερώτηση εάν η ύλη της Γ’ Λυκείου αναμένεται να μειωθεί, η υφυπουργός Παιδείας απάντησε αρνητικά, αναφέροντας ότι «ήδη υπήρξε μείωση της ύλης κατά 30% και αυτό έχει γνωστοποιηθεί στους μαθητές ώστε να μην αιφνιδιαστούν». Ωστόσο για τις υπόλοιπες σχολικές βαθμίδες, η κ. Μακρή άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης της ύλης.

Συναγερμός στην Καλλιθέα: Δεκάδες κρούσματα σε νηπιοτροφείο

Όσον αφορά στις «κόκκινες» περιοχές όπου τα Λύκεια παραμένουν κλειστά, η κ. Μακρή υποστήριξε ότι η τηλεκπαίδευση δεν αντιμετωπίζει πλέον προβλήματα. «Οι μαθητές διδάσκονται με δύο διαφορετικούς τρόπους» είπε η ίδια, απαντώντας στην ερώτηση εάν υπάρχουν μαθητές δύο ταχυτήτων. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top