Κορωνοϊός: Καθολικό lockdown σε Πάτρα, Χαλκίδα και Άγιο Νικόλαο Κρήτης

Το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας στην Αττική τα Σαββατοκύριακα

Καθολικό lockdown σε Πάτρα και Χαλκίδα, όπου παρατηρείται αύξηση του ιικού φορτίου και των εισαγωγών στα νοσοκομεία, εισηγήθηκε  η επιτροπή των λοιμωξιολόγων 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες φαίνεται πως «κλείδωσε» και η απαγόρευση της κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα από τις 18:00  έως τις 05:00 το πρωί στην Αττική. 

Νέα μέτρα: Τα σενάρια για απαγόρευση κυκλοφορίας, σχολεία, αγορά

Η  εισήγηση για το καθολικό lockdown περάσε  απο την κυβέρνηση,  και έτσι  τα καταστήματα  στις δύο αυτές περιοχές θα είναι κλειστά, θα υπάρχει ολική απαγόρευση κυκλοφορίας και τα σχολεία, αν αποφασιστεί να κλείσουν, θα λειτουργούν με τηλεκπαίδευση.

Σε καθολικό lockdown τέθηκε και Άγιος Νικόλαος Κρήτης.

Κορωνοϊός: Διχογνωμία για τη λειτουργία των σχολείων

Ειδικά για τα σχολεία φαίνεται πως υπήρξε διχογνωμία στην επιτροπή, καθώς κάποιοι από τους λοιμωξιολόγους πιστεύουν ότι τα σχολεία πρέπει να μείνουν ανοιχτά, ενώ άλλοι θεωρούν ότι αποτελούν εστία διασποράς του κορωνοϊού και πρέπει να κλείσουν. 

Lockdown: Τα σενάρια για τον περιορισμό των μετακινήσεων στην Αττική

Πάντως η υπουργός Παιδείας, Ν. Κεραμέως, διεμήνυσε από τη Βουλή πως τα σχολεία θα είναι ανοιχτά την επόμενη εβδομάδα, μένει όμως να δούμε αν αυτό είναι οριστικό ή θα ανατραπεί μέχρι το απόγευμα. 

Κορωνοϊός: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 τα Σαββατοκύριακα

Η επιτροπή θα εισηγηθεί και την απαγόρευση κυκλοφορίας απο τις 18:00 έως τις 05:00 τα Σαββατοκύριακα γα την Αττική, καθώς εκτιμά πως το μέτρο δεν μπορεί να εφαρμοστεί τις καθημερινές λόγω μητροπολιτικότητας. 

Lockdown: «Κόκκινες» Θεσσαλονίκη και Αχαΐα μετά την αύξηση κρουσμάτων

Αν αποφασιστεί αυτό, τότε τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ θα κλείνουν στις 17:00 αντί για τις 20:00 που ισχύει έως τώρα.

Κορωνοϊός: Τι θα γίνει με το λιανεμπόριο

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως προς κλείσιμο οδεύει το λιανεμπόριο για τις «κόκκινες» περιοχές. Βέβαιη θεωρείται η αναστολή της υπηρεσίας click in shop των καταστημάτων και πλέον όλα είναι ανοιχτά και για το αν θα συνεχιστεί η λειτουργία τους με το click away. 

Προς αναστολή λειτουργίας φαίνεται πως οδεύουν επίσης τα κομμωτήρια, οι υπηρεσίες περιποίησης νυχιών και τα ΚΤΕΟ. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top